Editura Evenimentul si Capital

Liviu Dragnea a venit din Brazilia pentru a-i da una peste bot lui Victor Ponta de dragul lui Klaus Iohannis

Ion Cristoiu, fondator EVZ
Autor: | | 1 Comentarii | 7828 Vizualizari

Luni, 24 august 2015, dimineața. Pregătindu-mă de lucru (scriu de zor la un reportaj satiric pentru numărul următor al revistei Historia, despre cum am fost eu la Muzeul Artei Erotice din Sankt Pauli, cartierul deocheat al Hamburgului), trag cu urechea la RRA, instituția de presă de al cărei profesionalism nu mă îndoiesc o clipă.

Jurnalele informative relatează despre lucrările extraordinare ale Senatului dedicate cererii lui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului fiscal. Deși se vorbește despre avizul negativ dat solicitării prezidențiale de unele Comisii senatoriale, n-am nici o îndoială că Plenul Senatului va adopta varianta despre care Victor Ponta susține c-a fost negociată cu Klaus Iohannis la ultima întîlnire de la Cotroceni. Credința mea că nu numai Senatul, dar și Camera Deputaților, vor vota această variantă se bazează și pe negocierile dintre partidele politice parlamentare de după Înțelegerea de la Cotroceni, negocieri soldate cu un acord.

La Găgești Deal, unde m-am retras ca să scriu, între casă și chioșcul pe post de birou, nu sunt mai mult de 25 de metri.

Ajuns în chioșc, deschid calculatorul și, din obișnuință, mă opresc pe site-urile de știri.

Surpriză de proporții!

Ședința extraordinară a Parlamentului a fost amînată la cererea Coaliției de guvernare.

Motivul declarat oficial după ședința Coaliției:

E nevoie de negocieri între șefii partidelor parlamentare.

Motivul adevărat, lesne de dibuit:

S-a întors Liviu Dragnea din Brazilia!

Și, întors din Brazilia, și-a pus mîinile-n cap la ce-a găsit în România, unde șoricelul Victor Ponta jucase pe masă, profitînd de faptul că pisica numită președintele PSD era plecată de acasă:

Premierul decisese fără să-i ceară voie lui, lui Liviu Dragnea, noul Jupîn al PSD, și prin asta și al Coaliției, să treacă prin Parlament Codul fiscal în varianta agreată cu Klaus Iohannis.

Și dacă asta se întîmpla, el, Liviu Dragnea, ce le spunea „Băieților” care-l proțăpiseră în fruntea PSD, deși e condamnat penal, cu misiunea clară de a-l îngropa pe Victor Ponta, de a-l călca în picioare cu orice prilej, pentru a-l face să demisioneze din postul de premier? C-a fost plecat și în absența sa, subordonatul Victor Ponta și-a făcut de cap?!

Drept pentru care Liviu Dragnea a decis, avîndu-l aliat pe Gabriel Oprea, cel care abia așteaptă să demisioneze Victor Ponta pentru a sări în barca PNL, să ia în mîini negocierile pentru Codul fiscal, după ce manevrele lui Victor Ponta lăsaseră impresia că premierul ajunsese la un acord cu Președinția pentru rezolvarea disputei.

N-avea importanță că Parlamentul fusese convocat deja în Sesiune extraordinară.

N-avea importanță că în comisiile senatoriale se discutase deja Codul fiscal.

N-avea importanță imaginea de neseriozitate a PSD, care pînă luni dimineața insistase pe necesitatea unei dezbateri în sesiune extraordinară, pentru ca acum să anunțe că nu e nevoie de așa ceva.

N-avea importanță imaginea PSD de al doilea Partid ale Meu al lui Klaus Iohannis și de partid care a încins cu PNL, adversarul politic, o partidă de înbrățișări și pupături băloase.

Lui Liviu Dragnea, aflat într-o cursă nebună pentru a se da important, nu numai în vederea alegerilor din PSD, dar și în vederea Procesului din 28 septembrie 2015 (cum să trimiți la pușcărie un Napoleon al partidului de Guvernămînt?!), nu i-a picat deloc bine preluarea inițiativei de către Victor Ponta. Dacă nu intervenea, exista riscul ca adversarul său numărul unu – premierul – să-și asume un succes care l-ar fi lăsat în umbră pe Liviu Dragnea.

De aici și apostrofarea lui Teodorovici pentru poziția adoptată la consultări:

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate