În opinia unui deputat „ADEVĂRUL este taman pe DOS decât cel PREZENTAT de #PROPAGANDĂ”. FOTO

În opinia unui deputat  „ADEVĂRUL este taman pe DOS decât  cel PREZENTAT de #PROPAGANDĂ”. FOTO

Deputatul Liviu Pleşoianu şi-a propus să demonteze toate dezinformările pe care le împrăştie PROPAGANDA venind cu exemple concrete din Lege şi comparând cu ceea ce spun cei care au sarcina de a manipula opinia publică. Pleşoianu promite un serial numit „Dezosarea #PROPAGANDEI”.

Pentru început, Liviu Pleşoianu, vine cu primele două exemple, arătând concret din prevederile Codulului de procedură penală:

PRIMA MINCIUNĂ prezentată de deputat:

"Filmezi cu telefonul o infracțiune? Camera de supraveghere surprinde o crimă? Respectivele filmări POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBĂ fără nicio problemă!

Ne puteți urmări și pe Google News

MINCIUNA: Dacă ai filmat cu telefonul o crimă sau dacă o crimă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, procurorii nu vor mai putea folosi respectiva filmare ca probă, iar criminalul va scăpa nepedepsit.

ADEVĂRUL din Lege: S-a introdus un articol nou tocmai pentru a întări prevederile din Codul de procedură penală: înregistrările de pe camerele de supraveghere și înregistrările realizate de oricine în locuri publice (cu telefonul, tableta, camera video etc.) POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBĂ! Dacă filmezi o infracțiune, filmarea ta poate constitui fără probleme mijloc de probă!

Iată articolul nou, pe care l-am votat luni, 18.06.2018:

La articolul 139, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3 indice 1), cu următorul cuprins: „(3 indice 1) Înregistrările de pe camerele de supraveghere, precum şi cele realizate în locuri publice pot constitui mijloace de probă.”

În plus, art. 97, lit. f) prevedea deja că proba „se obține în procesul penal” prin „orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege”. Cu alte cuvinte, Codul de procedură penală prevedea deja implicit că poate constitui probă înregistrarea de pe camera de supraveghere sau filmarea realizată de orice cetățean în orice loc. Iar ceea ce am votat noi nu slăbește, ci ÎNTĂREȘTE prevederea, în sensul adăugării explicite a referirii la „camerele de supraveghere” sau la orice alte înregistrări, de orice fel, „realizate în locuri publice”.

Prin urmare, dragi români, ADEVĂRUL este din nou taman pe dos decât vă este el prezentat de #PROPAGANDĂ!

(...) Cei care scriu pe Facebook, foarte încântați de propria stupiditate, că vor săvârși infracțiuni în ideea că „filmările nu mai pot constitui probe” vor avea ocazia să constate „pe persoană fizică” diferența dintre ADEVĂR și MINCIUNĂ...

 

P.P.P.S. Voi continua în zilele următoare seria „Dezosarea #PROPAGANDEI”. ...Până când o dezosez complet!", a comentat pe contul de socializare.

Fotografia postată de Liviu Plesoianu. A DOUA MINCIUNĂ prezentată de deputatul PSD:

"MINCIUNA: “Victima unui viol va fi audiată în prezența agresorilor.”

ADEVĂRUL DIN LEGE: Victima unui viol e prezumată VULNERABILĂ! Nu va beneficia de protecție doar în situația în care scrie și semnează CHIAR EA o solicitare de renunțare (Art. 113 Cod proced. penală).

Fotografia postată de Liviu Plesoianu.

Sursa foto: Liviu Pleşoianu - Facebook