Leonard Orban ar putea intra în Guvern pe unul dintre locurile PC. Antonescu către ziariști: "Riscăm să devenim pisălogi"

Leonard Orban ar putea intra în Guvern pe unul dintre locurile PC. Antonescu către ziariști: "Riscăm să devenim pisălogi"

Liderii USL s-au reunit de dimineață în ședință pentru a definitiva lista guvernului, care ar urma să fie anunțată în această seară. La discuții a participat și liderul conservator Dan Voiculescu. Lista cu miniștri va fi făcută publică însă mai spre seară la ora 21:10 de către premierul desemnat, dar există posubilitatea păstrării lui Leonard Orban la Afaceri Europene, în urma unui târg încheiat între Ponta și Voiculescu.

UPDATE 4: Surse din USL au declarat pentru EVZ că reuniunea liderilor USL a avut loc pe fondul refuzului lui Crin Antonescu de a-l menține în guvern pe actualul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, pe unul dintre portofoliile care ar fi revenit PNL. În urma discuțiilor, PC a renunțat la unul dintre cele două ministere care îi reveneau pentru a-l menține pe Orban în Executiv. În acest moment, PNL a renunțat definitiv la portofoliul Finanțelor, care rămâne la PSD și-i va reveni, cel mai probabil, lui Florin Georgescu, viceguvernator al BNR. În schimb, liberalilor le rămâne Ministerul Economiei, care nu va mai fi împărțit în două prin desprinderea unui Minister al Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, Transporturile și Administrația, pentru care este vehiculat numele lui Victor Paul Dobre. UPDATE 3: Deși cel întrebat în permanență despre componența noului Guvern este premierul desemnat, Victor Ponta, de enervat s-a enervat Crin Antonescu. "Riscăm să devenim pisălogi, ceea ce este plictisitor chiar și la oameni tineri", s-a zburlit președintele PNL la ziariști. Cum aceștia nu se dădeau din calea lui suficient de repede, Antonescu le-a mai cerut, iritat, să-i permită să-și exercite dreptul la liberă circulație. UPDATE 2: Întâlnirea s-a terminat. Victor Ponta a descins în Piața Victoriei, unde aproape o mie de militari în rezervă protestează. Ponta a dat o tură printre aceștia, apoi s-a urcat în mașină și a plecat. "Nu putem avea niciun dialog. De marți, când o să am funcție o să pot să am un dialog", le-a explicat el veteranilor. UPDATE 1: La sediul USL a ajuns și vicepreședintele PSD Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea. Oprișan s-a aflat în București încă de lunea trecută, iar în ziua căderii guvernului Ungureanu a fost prezent în Parlament. Conform declarațiilor premierului desemnat, Victor Ponta, componența noului cabinet ar urma să fie anunțată în această seară, la ora 21.10. Mai înainte, lista va fi validată în forurile de conducere ale partidelor componente ale USL. Înainte să intre la ședință, Ponta a declarat că "există un singur ministru sigur, Daniel Constantin (la Agricultură - n.r.)", dar a spus că în mintea lui lista este definitivată. Rămâi pe evz.ro pentru a fi la curent cu evoluția evenimentelor. CITIȚI ȘI:

  • Lista premierului Ponta. Azi vor fi anunțați noii miniștri
  • Antonescu despre Orban și Predoiu: Nimeni din gașca lui Traian Băsescu nu se va regăsi în vreo structură
  • VEZI ce spune Ludovic Orban despre posibila menținere în guvern a fratelui său, Leonard