Lider al protestatarilor ucraineni, răpit şi torturat

Lider al protestatarilor ucraineni, răpit şi torturat

Unul dintre liderii protestatarilor proeuropeni şi antiguvernamentali din Ucraina, Dmitri Bulatov, dispărut de aproximativ o săptămână, a fost găsit în viaţă, joi seara - informează Agenţia de presă Liga.

Bărbatul, lider al mişcării "Automaidan" (aripa motorizată a antiguvernamentalilor) a povestit presei ucrainene că a trecut prin chinuri groaznice timp de aproape opt zile.

"Am fost răpit şi torturat de indivizi necunoscuţi, care vorbeau cu accent rusesc. M-au răstignit, mi-au tăiat urechea şi faţa. Pe corpul meu nu a rămas niciun loc nevătămat. Cu toate acestea, sunt în viaţă" - a povestit Bulatov, citat de Rador. Bărbatul susţine că, după o săptămână de tortură, a fost părăsit într-o pădure, de unde a mers pe jos până la cel mai apropiat sat de lângă Kiev, unde a cerut ajutor. Bulatov a reuşit în cele din urmă să îşi sune prietenii, care l-au găsit şi l-au dus la Kiev. Acesta a fost internat imediat în spitalul "Boris" din capitală. Potrivit medicilor, tânărul are comoţie cerebrală, însă se află în afara oricărui pericol.

Ne puteți urmări și pe Google News