Liberalii se încaieră de la bani. Topul filialelor PNL rămase leftere după alegerile parlamentare

Liberalii se încaieră de la bani. Topul filialelor PNL rămase leftere după alegerile parlamentare

Cel puțin zece organizații PNL au ieșit în pierdere după alegerile legislative de la sfârșitul anului trecut. Pentru că nu au avut documente justificative pe toată suma cheltuită în campanie, AEP nu le dă înapoi toți banii. Păgubiții arată cu degetul spre conducerea PNL de atunci

În PNL e tensiune mare. Evenimentul zilei a aflat sumele uriașe pe care filialele nu și le pot recupera de la AEP. Păgubiții dau vina pe GMP, firma cu care au colaborat în campanie, dar și pe cei care au condus campania printre care: Ilie Bolojan (secretar general), Gheorghe Falcă (șef de campanie) și Alina Gorghiu (președinte PNL). Potrivit surselor EVZ, sunt filiale în care tensiunea a ajuns la cote maxime pentru că au fost candidați care au făcut credite la bancă și au rămas păgubiți.

1.774.124 de lei, respectiv 394.249 de euro, sunt banii pe care PNL nu-i mai poate recupera de la AEP întrucât documentele depuse nu au fost conforme cu legislația în vigoare. Vă prezentăm mai jos filialele cu cele mai mari datorii și tabelul cu paguba totală:

Arad - 31207.54 lei

Ne puteți urmări și pe Google News

Bihor - 86623.96 lei

Bistrița - 44150.53 lei

Dolj - 47618.11 lei

Ialomița - 69136.19 lei

Suceava - 67583.96 lei

Timiș - 121.722 ( este județul în care a candidat fosta președintă a PNL Alina Gorghiu, acum senator)

Iași - 74.705 lei

Cluj - 123.588 lei

Prahova - 89.321 lei

Nivel central - 210430 lei

Turcan face calcule pe toată țara

În schimb, ieri, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că liberalii vor recupera mai puţin cu aproximativ 10% din suma solicitată pentru decontare de la AEP. Într-adevăr, la nivelul întregii țării cei 1.774.124 de lei reprezintă puțin peste 10% din suma cheltuită. Dar, filialele de mai sus rămân cu găuri uriașe în bugete. „Nu există în momentul de faţă o detaliere a motivelor pentru care o parte din bani nu sunt restituiţi. În momentul în care se va face această detaliere, fie pe partid, fie pe organizaţii, o vom face publică”, a precizat Turcan. Documentul intrat în posesia EVZ este datat 10 aprilie 2017 și reprezintă situația centralizată a sumelor validate de AEP.

EVZ a dezvăluit încă de la începutul anului că liberalii au aflat că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le va rambursa mai puțini bani pe care i-au cheltuit în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Problema o reprezintă faptul că GMP, firma lui Felix Tătaru, nu a specificat în filmuleţele sau banerele pentru campania electorală pe care le-a furnizat organizațiilor, că erau făcute de GMP pentru PNL şi nici detaliile firmei acestuia, au susținut surse liberale pentru EVZ.

Potrivit surselor EVZ, Tătaru a primit de la PNL peste 50% din suma de 327.000 euro, plus TVA. Cu toate acestea, GMP nu se așteaptă să-și primească banii integral de la liberali până la Congresul din 17 iunie.