Editura Evenimentul si Capital

ALERTĂ - Legislaţia penală, modificată în Parlament! Cum ies puşcăriaşii mai repede din închisori - UPDATE

Şedinţa este condusă de senatorul PSD Şerban Nicolae, preşedinte al Comisiei Juridice
Autor: | | 1 Comentarii | 343 Vizualizari

Senatorii jurişti dezbat la ora transmiterii acestei ştiri pe marginea legii privind graţierea şi a celei privind executarea pedepselor. EVZ vă ţine la curent cu fiecare modificare adoptată în comisia juridică a Senatului. Toate modificările adoptate vor intra la vot final în plenul Senatului.

Şedinţa a început cu discuţiile despre Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal:

Amendamente admise:

- Este interzisă transferarea sau mutarea, pentru motive personale, la cererea persoanei condamnate care execută o pedeapsă privativă de libertate, dintr-un spaţiu corespunzător, într-un spaţiu necorespunzător, în scopul de a beneficia de măsura compensatorie prevăzută în art. 951 alin. (1), (2)"

Deţinuţii cazaţi în spaţii necorespunzătoare vor beneficia de reducerea pedepselor cu 36 de zile pe an dacă sunt cazaţi în condiţii necorespunzătoare: - În vederea acordării liberării condiționate, perioada de executare a pedepsei într-un spaţiu necorespunzător se include, ca măsură compensatorie, în calculul pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată, indiferent de regimul de executare, după cum urmează: pentru fiecare 30 de zile executate într-un spaţiu necorespunzător, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 3 zile din pedeapsa aplicată / Compensarea în cazul cazării într-un spațiu necorespunzător (1) La calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, și executarea pedepsei într-un spațiu necorespunzător, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 zile executate în spațiul necorespunzător, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 3 zile din pedeapsa aplicată.

- În sensul prezentului articol, se consideră executare a pedepsei într-un spaţiu necorespunzător, cazarea într-un spaţiu mai mic sau egal cu 3 mp/deţinut, care se calculează, excluzând suprafaţa grupului sanitar şi a spaţiilor de depozitare a alimentelor, prin împărţirea suprafeţei totale a camerei de deţinere la numărul de persoane cazate în camera respectivă, indiferent de dotarea spaţiului respectiv, potrivit evidenţelor proprii fiecărui loc de deţinere.

RĂMÂNEŢI PE EVZ.RO PENTRU A AFLA TOATE MODIFICĂRILE ADOPTATE

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate