Editura Evenimentul si Capital

Legea lui Niky Scorpion

Virgil Burlă
Autor: | | 5 Comentarii | 2249 Vizualizari

Consecvent din fire, deputatul Nicolae Păun a făcut o obsesie pentru grațieri. În urmă cu câteva zile, propunerea sa a fost respinsă după îndelungi scandaluri politice și acuzații reciproce de susținere tacită a proiectului.

Dacă la început dorința acestuia de a câștiga voturile minoritarilor din închisorile din întreaga țară era de înțeles, ultima declarație potrivit căreia va iniția o nouă lege a amnistiei, mă determină să cred altceva.

La cei 50 de ani ai săi, Nicolae Păun este deputat la al patrulea mandat. De când se crede politician de succes, Păun are un vis: golirea închisorilor. De-a lungul activității sale politice a avut câteva inițiative legislative care i s-au spart în cap aproape de fiecare dată. Atent la problemele cu care se confruntă minoritatea din care provine, Nicolae Păun a propus o serie de măsuri sociale și populiste cum ar fi recunoașterea concubinajului ca formă de conviețuire, a încercat completarea legii metalelor prețioase, a propus alocație de susținere pentru familiile monoparentale și a manifestat interes pentru creșterea venitului garantat.

Consecvent din fire, deputatul Păun a încercat în fiecare mandat trecerea acestor legi prin Parlament. De la caz la caz, a mai susținut ca romii să aibă o zi a lor. Într-un final, majoritarii i-au făcut voia și astfel, la fiecare 8 septembrie, din 2006 încoace, televiziunile se înghesuie la Costești unde filmează mașinile, mancarea și aurul, într-un cuvânt bunăstarea câtorva zeci de romi. Ceilalți, peste un milion, visează seară de seară, când vor ajunge și ei bogați, precum confrații de la televizor.

În 2011, Nicu Păun a mai propus ca apărătorii drepturilor omului să fie și protejați și susținuți. Din fericire, propunerea sa a fost respinsă. Nicu se declară și împotriva evacuărilor forțate, deasemenea, un proiect de lege respins de colegii majoritari. Până în 2008, alesul poporului avea o ”casă locuibilă”, iar de la al treilea mandat, în declarațiile sale de avere și-a făcut apariția și o mașină modestă. Demnitarul nu suflă o vorbă despre complexul comercial „Niky Scorpion” din cartierul bucureștean Rahova despre care toată lumea știe că-i aparține.

Consecvent din fire, deputatul Păun a făcut o obsesie pentru grațieri. În ultimul mandat propunerea sa a fost respinsă după îndelungi scandaluri politice și acuzații reciproce de susținere tacită a proiectului.

Dacă la început dorința acestuia de a câștiga voturile minoritarilor din închisorile din întreaga țară era de înțeles, ultima declarație potrivit căreia va iniția o nouă lege a grațierii, mă determină să cred altceva.

DNA a trimis în judecată și judecătorii au condamnat peste o mie de corupți. Cei mai mulți dintre ei au pedepse până în cinci ani, exact limita regăsită în proiectul lui Păun. Ținta deputatului minoritar s-a schimbat. Nu cei din propria etnie contează acum, ci corupții cu milioane de euro prin conturi ascunse care se plictisesc de moarte în celule insalubre.

Nicolae Păun visează la golirea închisorilor. În patru mandate, demnitarului nu i-a trecut prin minte să propună construirea unora noi având în vedere că, potrivit statisticilor, în primele șase luni, 80% dintre cei eliberați se întorc în închisoare.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate