Editura Evenimentul si Capital

BOMBA din noua LEGE A PENSIILOR! DETALIUL care ar putea afecta MILIOANE DE PENSIONARI

Autor: | | 1 Comentarii | 12631 Vizualizari

Apar noi informații despre modificările aduse la Legea Pensiilor. Schimbarea vizată - aflată momentan la stadiul de proiect- i-ar putea afecta pe cei care au realizat venituri în acord global, venituri de care se va ține seama la calcularea pensiei. Reamintim că, în luna martie 2017, Avocatul Poporului a solicitat Casei Naționale de Pensii să facă demersurile legale în sensul recunoașterii drepturilor ce se cuvin persoanelor care au realizat venituri în acord global.

Mai exact, din informațiile aflate pe surse de reporterii RTV, la calculul pensiilor se va ține cont și de acordul global, orele suplimentare, primele , dar si cel de-al 13-lea salariu obținute de angajați la locurile de muncă pe care le-au avut de-a lungul timpului. Astfel, realizatoarea Andreea Crețulescu  a vorbit la RTV despre faptul că, pentru perioada anterioară 1 aprilie 2001, la calculul pensiilor se va utiliza și venitul total datorat contribuției la asigurările sociale.


Lia Olguţa Vasilescu, NOI DETALII despre PENSIILE ROMÂNILOR. La cât va ajunge PUNCTUL DE PENSIE. SCHIMBĂRI pentru femeile cu mai mulţi copii

Reamintim că în luna martie 2017 Avocatul Poporului a solicitat Casei Naționale de Pensii să facă demersurile legale în sensul recunoașterii drepturilor ce se cuvin persoanelor care au realizat venituri în acord global.

Mai exact, noile prevederi, aflate momentan la stadiul de proiect, ar putea da peste cap milioanele de pensionari în sensul că aceștia vor fi nevoiți să-și caute documentele de care au nevoie și care ar fi cerute obligatoriu  dacă prevederile ar intra în vigoare. Pe de altă parte, noile prevederi, spun sursele citate ,le-ar putea dubla pensiile.

Avocatul Poporului, recomandare către Casa Națională de Pensii

Avocatul Poporului a emis o recomandare către Casa Națională de Pensii, în care i se solicită să efectueze toate demersurile legale în scopul modificării dispozițiilor înscrise la Anexa nr.15 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice aprobate de HG nr. 257 din 20 martie 2011, precum și recunoașterea drepturilor care se cuvin persoanelor care au realizat venituri în acord global, fără a mai fi necesară intervenția instanțelor de judecată.

Recomandarea este urmarea mai multor audiențe și petiții adresate de-a lungul timpului, ulterior anului 2011, atât biroului din Iași, cât și altor birouri teritoriale ale instituției Avocatul Poporului pe problematica formelor de retribuire obținute în acord global.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate