Editura Evenimentul si Capital

Ce LEGE a ÎNCĂLCAT TVR, între 26 aprilie și 2 mai! Cum RESPECTA legea televiziunea acum 37 de ani. FOTO&VIDEO

Autor: | | 2 Comentarii | 1884 Vizualizari

Înainte de Revoluție, pe 2 Mai se sărbătorea Ziua Tineretului, un motiv în plus de a mai umfla gogoașa propagandei comuniste.

Dar, pentru omul de rând, dincolo de marșul „Uteciștii de azi”, care răsuna din toate difuzoarele, era un prilej de bucurie, 1 și 2 Mai fiind zile oficial nelucrătoare. Erau puține atunci, în perioada în care se lucra inclusiv sâmbăta. Ba nu, uite acum îmi amintesc, o sâmbătă pe lună era liberă, săptămânii respective i se spunea „SRL”. Nu era o aluzie la firmele private mici care aveau să umple țara, ci prescurtarea de la „săptămână redusă de lucru”, adică vinerea se termina programul mai devreme și a doua zi nu se lucra.

Vorbeam mai sus de un marș patriotic. L-am găsit pe youtube.com, adăugat de un nostalgic al vremurilor degradante pentru spirit, userul s-a autointitulat: ”Uniunea Tineretului Comunist”. Cel care l-a încărcat spune că e o interpretare a corului „Madrigal”. Cântecul ăsta pare acum o ciudățenie inofensivă, dar celor care au apucat acele vremuri le trezește amintiri urâte. Să le trezim, doar ca să nu le lăsăm să moară:

Culmea este că, din 2004, Ziua Națională a Tineretului se sărbătorește din nou. În acel an, 15 parlamentari au inițiat o lege prin care să fie marcată. Pe 25 octombrie 2004 se adoptă următorul text de lege: „Se instituie ziua de 2 mai ca Zi Națională a Tineretului. Cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului se organizează activități sociale, culturale, artistice și sportive și se difuzează, prin mijloacele de informare în masă, materiale care vizează domeniile de interes ale tineretului.”

Legea mai prevede și că: „Autoritățile administrației publice centrale și locale, inclusiv unitățile și serviciile publice din subordinea acestora, care au atribuții în domeniul tineretului, educației, culturii, sportului, cercetării, turismului, protecției mediului, sănătății și finanțelor, precum și structurile de și pentru tineret acordă sprijin material, financiar și organizatoric sărbătoririi Zilei Naționale a Tineretului. În perioada 26 aprilie - 2 mai, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune vor difuza, cu prioritate, emisiuni despre problematica tineretului”.

A fost respectată vreodată legea asta? Normal că nu, e doar un moft bifat ca existență pe raftul cu prostii umplut de Parlament, alături de Ziua Bărbatului și altele asemenea.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate