Editura Evenimentul si Capital

Lecții bune și lecții rele pe care copiii le pot învăța de Halloween

Autor: | | 0 Comentarii | 369 Vizualizari

Halloween-ul este una dintre sărbătorile care îi atrag tot mai mult pe copii, pentru că în timpul ei totul pare o joacă - se folosesc măști, costume, dovleci luminați. Dar părinții sunt împărțiți în privința efectului pe care această sărbătoare îl poate avea asupra copiilor. Unii consideră că Halloween-ul are un efect negativ asupra lor, alții cred că este un prilej să se bucure de puțină distracție, relatează Agerpres.

1. Învață să fie mai sociabili

Mulți copii pot fi puțin timizi în diverse situații sociale, astfel că Halloween-ul este o oportunitate foarte bună de a-i scoate din zona lor de confort. Costumele și bomboane vor oferi stimulente copiilor timizi pentru a interacționa cu prietenii și vecinii. Activitățile de Halloween sunt deosebit de benefice pentru copiii introvertiți: alături de un grup mare de copii, acestora le va fi mult mai ușor să se implice și să ia inițiativa.

2. Învață bunele maniere

Este o ocazie pentru cei mici de a învăța și pune în aplicare eticheta corespunzătoare. La obiceiul numit "trick-or-treat" (ne dați ori nu ne dați), copiii au posibilitatea de a spune de multe ori "vă rog" sau "mulțumesc" atunci când se opresc la diverse case pentu a primi dulciuri, iar obiceiul poate continua mult timp după vacanța de iarnă.

3. Învață despre individualitate

Copiii învață că este bine să fie unici. Ei trebuie încurajați să își exprime individualitatea în această noapte specială. La urma urmei, Halloween-ul este un moment foarte bun pentru a deveni personajul de desen animat preferat sau eroul admirat. Copiii vor câștiga încredere îndrăznind să fie diferiți prin costumațiile pe care le aleg. Prin alegerea făcută, copilul va dezvălui o latură ascunsă a personalității sale, pe care nu se aventurază să o lase la vedere în viața de zi cu zi.

4. Învață să fie creativi

Halloween-ul încurajează creativitatea. Copiii își pot pot folosi imaginația pentru a veni cu idei de costume fantastice. Cu puțin ajutor, ei pot realiza costume chiar acasă pentru a-și pune cu adevărat abilitățile creative la lucru. Atunci când nu sunt restricționați de numeroase norme și limite sociale, copiii dau, de obicei, frâu liber imaginației.

5. Învață să fie moderați

PUBLICITATE

Cei mai mulți copii vin acasă cu un sac mare de bunătăți la sfârșitul festivităților de Halloween. Deși ei și-ar dori, probabil, să mănânce tot sacul dintr-o dată, ar trebui să le fie date doar câteva dulciuri la un anumit moment. Acest lucru îi poate învăța că este bine să se bucure de câteva dulciuri la o ocazie specială, dar că trebuie să dea dovadă de moderație.

Halloween-ul are însă și o parte negativă, după cum o pot demonstra următoarele "lecții proaste" cu care copiii dumneavoastră se pot întoarce după această sărbătoare.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate