Editura Evenimentul si Capital

Laura Codruța Kovesi, reacție după ce Gâdea a SUSŢINUT că șefa DNA ar da dreptate Antenei 3: ”Se bazează pe o serie de afirmații scoase din context și RĂSTĂLMĂCITE”. Despre acţiunea ANAF: "Orice HOTĂRÂRE judecătorească DEFINITIVĂ trebuie EXECUTATĂ"

Laura Codruța Kovesi
Autor: | | 28 Comentarii | 6458 Vizualizari

Direcția Națională Anticorupție a transmis, astăzi, un punct de vedere față de afirmațiile făcute aseară la Antena 3 în emisiunea ”Sinteza zilei”, în care Mihai Gâdea a spus că Laura Codruța Kovesi ”dă dreptate Antena 3” și că ”șefa DNA recunoaște că Antena 3 nu trebuie evacuată”. Kovesi afirmă că nimeni nu i-a cerut un punct de vedere pe acest subiect și susține principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată, fără discuții.

Redăm integral reacția DNA:

 În data de 18 februarie 2016, la emisiunea „Sinteza zilei” transmisă de postul de televiziune Antena 3, s-au formulat o serie de afirmații referitoare la punerea în executare, de către organele fiscale, a unei hotărâri judecătorești definitive, afirmații reduse la concluziile potrivit cărora „Kovesi dă dreptate Antena 3” și „Șefa DNA recunoaște că Antena 3 nu trebuie evacuată” - titluri care au apărut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii. Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al doamnei Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție: Cu referire la această împrejurare, procurorul șef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă. Dimpotrivă, procurorul șef Laura Codruța Kovesi reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuții și subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separația și echilibrul puterilor în stat, fiind clar stipulat în Constituția României. Cu referire la afirmațiile anterior menționate, doamna Laura Codruța Kovesi aduce la cunoștința opiniei publice că postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect. Concluziile vehiculate în emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevărate și se bazează pe o serie de afirmații făcute în anul 2014, scoase din context și răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică.

Având în vedere că în emisiunea menționată, realizatorul/moderatorul a acreditat ideea că procurorul șef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătorești definitive, doamna Laura Codruța Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ și nejustificat opinia publică, în sensul de pune la îndoială autoritatea și imparțialitatea autorității judiciare.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate