Editura Evenimentul si Capital

Mărturii cutremurătoare despre Kovesi! Reacție neașteptată a șefei DNA: „Când te amenință... ”

Autor: | | 0 Comentarii | 24493 Vizualizari

Gelu Visan, membru al Parlamentului României din partea PMP, a făcut dezvăluiri uimitoare despre întâlnirea dintre un politician și Laura Codruța Kovesi, care s-a terminat cu amenințări și reacții neașteptate.

„Cucuveaua Mov și domnul X

Ieri am avut o discuție care-mi confirmă tot ceea ce am afirmat în ultimele zile, legat de faptul că Sistemul nu a murit, ci este mai puternic decât înainte. Un amic, mai bine zis cunoscut, politician, care din când în când apare la televizor, a fost invitat în mod oficial la Recepția de la Cotroceni, prilejuită de celebrarea Zilei Europei și de vizita președintelui Comosiei Europene. Demnitar al statului român și persoană cu bun-simț, politicianul nostru a onorat invitația, un lucru lăudabil de altfel, în condițiile în care foarte mulți demnitari, fie parlamentari sau nu, au declinat această invitație. Pâna aici nimic nefiresc. Îmbrăcat corespunzător, amicul politician s-a prezentat pe pajiște, alături de toată lumea invitată. Am fost invitat și am participat de multe ori la astfel de recepții. Atmosfera e relaxată, toată lumea se salută cu toată lumea, se schimbă amabilități, se abordează subiecte de ordin general, participanții având grijă să nu abordeze subiecte contondente, chiar dacă sunt adversari, chiar dacă s-au atacat public. Jocul politic are o limită și nu trebuie să transforme actorii în animale care se atacă reciproc și-și dau în cap pe stradă. Expunerea unor idei face parte din libertatea de exprimare. Într-un cuvânt, onorezi invitația și si grijă să nu strici solemnitatea momentului, atacându-i pe interlocutori.

Sunt și mici înțepături, gesturi subtile care au o conotație, despre care presa vorbește: o costumație neadecvată, un zâmbet sau o față impus glacială, evitarea întâlnirii cu unii adversari politici - sunt maximul cutumiar al expresiei gesturilor semnificativ negative. Cunoștința mea, la un moment dat, s-a nimerit în apropierea doamnei Laura Codruța Kovesi, care stătea de vorbă, cu cine, cu nimeni altul decât cu Procurorul General al României; firesc, a salutat-o; mărturisesc că și eu aș fi făcut același lucru, chiar dacă nu mi-ar fi răspuns, fiind unul dintre criticii domniei sale. Domna Kovesi nu numai că i-a răspuns, dar l-a și invitat lângă domnia sa. Domnul X, să-i spunem, a răspuns invitației, iar ceea ce a urmat a fost terifiant, în orice țară democratică, mai puțin în România. După salutul de curtoazie, Laura Codruța Koveși i-a spus franc în față că „o critică prea mult la televizor și îi sugerează să fie mai rezervat și mai atent”, ceea ce înseamnă o Amenințare directă.

Repet, domnul X este demnitar și are tangență cu banii publici: A înlemnit; când te amenință public șefa DNA că o critici la TV și să fii mai atent, te și vezi cu cătușele la mâini. Lăsând la o parte faptul că ar trebui să trăim într-o țară liberă în care libertatea de exprimare să fie garantată de Constituție, amenințarea procurorului șef DNA, și în spațiul public, ne arată următoarele: Laura Codruța Kovesi, zisă și Cucuveaua mov și Plagiatoarea etc., se consideră în continuare Șefa României și nu se sinchisește de nimic. Tupeul Grobian (cred că-i vine de la Șosetele în Dungi și de la tabloul cu cătușe pe perete) de a amenința un demnitar este infracțiune, dar vrea să ne arate că tot ea are cătușele, chiar dacă prietenul ei Coldea a trecut puțin mai in umbră. L-am rugat pe cunoscutul meu să spună public întâmplarea, dar mi-a spus că nu o face și am citit în ochii lui teama. Nu am acordul domniei sale de a face publică întâmplarea spusă cu martori, însă o fac, pentru că atunci când îl veți vedea probabil cu cătușele la mâini, să-i pot spune numele. Sunt tot timpul atacat, inclusiv în ultimele două săptămâni, dar nu numai, s-a încercat să mi se făcă și probabil vor mai fi și alte încercări de a-mi înscena ceva compromițător, sau măcar să-mi decredibilizeze cât de cât spusele.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate