Editura Evenimentul si Capital

Mărturii cutremurătoare despre Kovesi! Reacție neașteptată a șefei DNA: „Când te amenință... ”

Autor: | | 0 Comentarii | 24160 Vizualizari

Gelu Visan, membru al Parlamentului României din partea PMP, a făcut dezvăluiri uimitoare despre întâlnirea dintre un politician și Laura Codruța Kovesi, care s-a terminat cu amenințări și reacții neașteptate.

„Cucuveaua Mov și domnul X

Ieri am avut o discuție care-mi confirmă tot ceea ce am afirmat în ultimele zile, legat de faptul că Sistemul nu a murit, ci este mai puternic decât înainte. Un amic, mai bine zis cunoscut, politician, care din când în când apare la televizor, a fost invitat în mod oficial la Recepția de la Cotroceni, prilejuită de celebrarea Zilei Europei și de vizita președintelui Comosiei Europene. Demnitar al statului român și persoană cu bun-simț, politicianul nostru a onorat invitația, un lucru lăudabil de altfel, în condițiile în care foarte mulți demnitari, fie parlamentari sau nu, au declinat această invitație. Pâna aici nimic nefiresc. Îmbrăcat corespunzător, amicul politician s-a prezentat pe pajiște, alături de toată lumea invitată. Am fost invitat și am participat de multe ori la astfel de recepții. Atmosfera e relaxată, toată lumea se salută cu toată lumea, se schimbă amabilități, se abordează subiecte de ordin general, participanții având grijă să nu abordeze subiecte contondente, chiar dacă sunt adversari, chiar dacă s-au atacat public. Jocul politic are o limită și nu trebuie să transforme actorii în animale care se atacă reciproc și-și dau în cap pe stradă. Expunerea unor idei face parte din libertatea de exprimare. Într-un cuvânt, onorezi invitația și si grijă să nu strici solemnitatea momentului, atacându-i pe interlocutori.

Sunt și mici înțepături, gesturi subtile care au o conotație, despre care presa vorbește: o costumație neadecvată, un zâmbet sau o față impus glacială, evitarea întâlnirii cu unii adversari politici - sunt maximul cutumiar al expresiei gesturilor semnificativ negative. Cunoștința mea, la un moment dat, s-a nimerit în apropierea doamnei Laura Codruța Kovesi, care stătea de vorbă, cu cine, cu nimeni altul decât cu Procurorul General al României; firesc, a salutat-o; mărturisesc că și eu aș fi făcut același lucru, chiar dacă nu mi-ar fi răspuns, fiind unul dintre criticii domniei sale. Domna Kovesi nu numai că i-a răspuns, dar l-a și invitat lângă domnia sa. Domnul X, să-i spunem, a răspuns invitației, iar ceea ce a urmat a fost terifiant, în orice țară democratică, mai puțin în România. După salutul de curtoazie, Laura Codruța Koveși i-a spus franc în față că „o critică prea mult la televizor și îi sugerează să fie mai rezervat și mai atent”, ceea ce înseamnă o Amenințare directă.

Repet, domnul X este demnitar și are tangență cu banii publici: A înlemnit; când te amenință public șefa DNA că o critici la TV și să fii mai atent, te și vezi cu cătușele la mâini. Lăsând la o parte faptul că ar trebui să trăim într-o țară liberă în care libertatea de exprimare să fie garantată de Constituție, amenințarea procurorului șef DNA, și în spațiul public, ne arată următoarele: Laura Codruța Kovesi, zisă și Cucuveaua mov și Plagiatoarea etc., se consideră în continuare Șefa României și nu se sinchisește de nimic. Tupeul Grobian (cred că-i vine de la Șosetele în Dungi și de la tabloul cu cătușe pe perete) de a amenința un demnitar este infracțiune, dar vrea să ne arate că tot ea are cătușele, chiar dacă prietenul ei Coldea a trecut puțin mai in umbră. L-am rugat pe cunoscutul meu să spună public întâmplarea, dar mi-a spus că nu o face și am citit în ochii lui teama. Nu am acordul domniei sale de a face publică întâmplarea spusă cu martori, însă o fac, pentru că atunci când îl veți vedea probabil cu cătușele la mâini, să-i pot spune numele. Sunt tot timpul atacat, inclusiv în ultimele două săptămâni, dar nu numai, s-a încercat să mi se făcă și probabil vor mai fi și alte încercări de a-mi înscena ceva compromițător, sau măcar să-mi decredibilizeze cât de cât spusele.

Ca un politician de treizeci de ani în jungla aceasta, am fost amenințat cu moartea, cu spitalul, cu de toate, așa că Invențiile Sistemului, pe care-l cunosc, mă lasă rece, și oricum am făcut un an 'jumate de armată, așa că nu mă voi opri din a da cu Sistemul de pământ. Nu sunt însă toți așa: se gândesc la familie, la copii, la cariera profesională, la faptul că totul se năruie printr-o imagine cu cătușele în fața DNA, se spulberă tot ce ai construit. Așa cum am spus, Sistemul nu s-a înmuiat, iar Cucuveaua Mov e liberă la amenințări. Aceasta e România dictaturii Sistemului și a lui Iohannis. Nimic nou.

PS: Îi rog pe cei de la televiziuni să nu ștergă imaginile de la Recepție, pentru că domul X s-ar putea să aibă nevoie de ele, inclusiv de această postare.”, a scris Gelu Visan pe Facebook.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate