Editura Evenimentul si Capital

"Lăsaţi naibii gadgeturile şi computerele"! Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului

Orice fel de teatru este necesar”, spiune Anatoli Vasiliev
Autor: | | 0 Comentarii | 1377 Vizualizari

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima dată în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris.

Anul acesta, regizorul rus Anatoli Vasiliev este cel care semnează mesajul internațional, transmis anual de o personalitate din domeniul culturii, făcând o adevărată pledoarie pentru teatru: „Teatrul ne poate spune totul! Teatrul a fost şi va rămâne pentru totdeauna.Teatrul e deschis. Lăsaţi naibii gadgeturile şi computerele – mergeţi la teatru, ocupaţi locurile de la parter, de la balcon, daţi ascultare cuvântului, priviţi pe viu personajele – în faţă aveţi teatrul, nu-l nesocotiţi şi nu-l lăsaţi să treacă neobservat, căci viaţa trece foarte repede. Avem nevoie ca teatrul să fie diferit. Orice fel de teatru este necesar”.

Anatoli Alexandrovici Vasiliev (născut la 4 mai 1942, Rusia) este un renumit regizor de teatru rus şi unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru europeni contemporani. Este fondatorul „Şcolii de Artă dramatică” din Moscova. Prima sa stagiune s-a deschis la 24 februarie 1987 cu Şase personaje în căutarea unui autor de Pirandello, spectacol care a avut mare succes în Europa. Treptat, Vasiliev şi-a câştigat un nume internaţional, fiind invitat să monteze spectacole în Italia, Germania, Franța. Pentru Vasiliev, jocul actorului este un proces fără început şi sfârşit, actorii trăind în teatru şi formând o comunitate pe toată perioada desfăşurării repetiţiilor.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate