Editura Evenimentul si Capital

Lansarea candidaţilor PMP. Traian Băsescu, la Piatra Neamţ: "E vremea ca PSD şi PNL să iasă la pensie, să nu mai aibă DNA-ul pe cap” | GALERIE FOTO

Traian Băsescu a lansat candidaţii PMP la primăriile din judeţul Neamţ
Autor: | | 1 Comentarii | 2110 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Președintele PMP Traian Băsescu a fost prezent, vineri, la Piatra-Neamț la lansarea candidaților partidului la funcțiiile de primar în cele 83 de localități din județul Neamț. Fostul şef al statului a spus că obiectivul de ţară este unirea cu Republica Moldova şi că îşi doreşte ca PMP să dea un prim-ministru după alegerile parlamentare. Candidaţilor le-a transmis că un edil trebuie să fie transparent faţă de cetăţeni când cheltuie banii publici şi „să nu şpăguiască investitorii de la intrarea în primărie”. Băsescu n-a ezitat să le transmită liderilor PSD şi PNL că „este timpul să iasă la pensie” pentru a nu mai avea DNA pe cap. Despre planul construirii unei moschei la Bucureşti, preşedintele PMP a spus că este un adversar al islamizării, că„este bine ca România să rămână creştină” şi i-a transmis preşedintelui Kalus Iohannis că, după primul mandat la Cotroceni, „să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti”.

Evenimentul prilejuit de lansarea candidaţilor PMP la primăriile din judeţul Neamţ a avut loc la Cinema „Dacia Panoramic”, din Piatra Neamţ, iar la orele 16.45 sala era deja neîncăpătoare. Dacă în sală membrii de partid de toate vârstele, în special tineri fluturau stegulețe cu sigla PMP, afară liderii organizației PMP Neamț își așteptau cu emoții în priviri liderul. Tot afară, două femei în etate cu stegulețe PMP în mâini își șușoteau: „Sper să reușim să facem o poză cu domnul Băsescu”. În același timp, în sală o familie de tineri se amuzau pe seama celui mic care flutura stegulețul PMP.

"PSD-ul și-a trimis oameni să mă huiduie!"

 Pe strada paralelă cu intrarea în Cinema „Dacia” câțiva curioși așteptau momentul pentru care au fost trimiși. La un moment dat, apare Traian Băsescu. Coboară din mașină , fiind întâmpinat de Laurențiu Dulamă președintele PMP Neamț, Dorel Onaca secretarul general al partidului și deputatul PMP Ștefan Burlacu. După acest moment, grupul de curioși format din două-trei persoane au început să huiduie. Reacția lui Traian Băsescu a fost promptă: „Și-a trimis PSD oamenii să mă huiduie”. (râde).

Înconjurat de gărzi de corp care cu greu făceau față la reporteri și cameramani liderul PMP intră în sală. Ropote de aplauze și strigăte: Băsescu, Băsescu, Băsescu! Drumul până pe scenă a durat aproximativ un minut din cauza celor din sală care au vrut să dea mâna cu el. Cu ajutorul gărzilor de corp care cu greu făceau față mulțimii Traian Băsescu a reușit urcat pe scenă , alături de liderii PMP și candidații la funcția de primar. Aplauze și strigăte.

Gazda oficială președintele PMP Neamț Laurențiu Dulamă i-a urat bun venit președintelui Traian Băsescu , după care a dat citire numelor candidaților la funcția de primar.

A venit rândul deputatului PMP cu origini nemțene Ștefan Burlacu să ia cuvântul: „Bine ați venit domnule președinte la Neamț. Acum, pot să spun că am venit acasă. Alături de dumnevoastră trebuie să aducem nemțenilor bunăstarea de care au nevoie și o merită. Îmi doresc ca județul Neamț să aibă o infrastructură, să aibă locuri de muncă. M-am întors la Neamț pentru că , aici am crescut și am copilărit și vreau ca prietenii mei, ca rudele mele, ca toți locuitorii județului să aibă o viață mai bună. În luna iunie ne vom bate cu două puteri, un USL 1 condus de Iohannis , Blaga și Gorghiu și un USL 2 condus de Dragnea și Tăriceanu. Domnule președinte am avut multe misiuni la viața mea ca militar și vreau să vă asigur că, toate misiunile mi le-am îndeplinit cu succes. Anul acesta este prima mea misiune ca om politic și pe data de 6 iunie o să vă sun și o să vă spun așa: Domnule președinte misiune îndeplinită la Neamț!”

Laurențiu Dulamă președintele PMP Neamț, cât și candidat la funcția de primar al Municipiului Piatra-Neamț a ținut să precizeze că nemțenii vor mișcare, iar Piatra-Neamț va fi un oraș al tinerilor. „Venim în față cu oameni noi, cu oameni tineri. Ne dorim cu toții să trăim într-un oraș prosper și PMP pentru asta va lupta. Vom lupta cu PSD și PNL, chiar dacă, zic ei, și-au împărțit deja teritoriul. UNPR și celelalte partide nu fac altceva decât să graviteze în jurul acestui USL așteptând oportunități ca întotdeauna. Noi, nu facem trocuri politice cu nimeni”.

Obiectivul de țară al PMP: Unirea României cu Republica Moldova

Traian Băsescu a anunțat oficial membrii PMP din Neamț că, obiectivul de țară al partidului este unirea cu Basarabia. “Vin cu bucurie , mai ales că văd în sală entuziasm și un amestec de oameni tineri și oameni maturi. Acest lucru mă face să cred că sunteți o organizație cu perspectiva victoriei la Neamț în alegerile care vin. Sunt convins că nemțenii, ca de altfel toți românii, gândesc că e vremea ca cele două partide din USL să iasă la pensie. Nu este rău să pleci la pensie. (râsete și aplauze). Te gândești că vei fi mai liniștit, nu o să mai ai DNA-ul pe cap. Este timpul ca PSD și PNL să lase locul unor partide noi, cum este PMP. Acest proiect PMP este soluția pentru România. Acest partid se va bate permanent pentru locul I. Poate nu-l va obține întotdeauna , dar noi trebuie să plecăm de la convingerea că vom fi pe locul I. Cine credea că-l voi bate pe Adrian Năstase în 2004? Trebuie să plecăm de la un adevăr. Politica este la fel de precisă ca și matematica. Dacă în matematică 2+2 fac 4, în politică numărul exact de voturi din urnă îți dă puterea de a face. Politica se măsoară în voturi. Revenind la programul nostru , vreau să vă spun că avem un obiectiv de țară. Trecând peste perlele care le-au mai scos Iohannis sau Ponta, unul spunea că primul obiectiv de țară este să trecem la moneda euro, altul că trebuie să intrăm în Schengen trebuie spus că astea sunt obligații care decurg din Tratatul de Aderare. Suntem singurul partid politic în a cărui program și-a asumat un obiectiv de țară. Acest obiectiv este unirea României cu Republica Moldova. Unirea se face în timp, cu răbdare. Oferta noastră către români este ca partidul nostru să aibă ca obiectiv de țară reîntregirea României Mari. Astăzi, românii trăiesc separați de Prut pentru că asta au vrut doi criminali: Stalin și Hitler. Avem obligația să privim la viitor. Unirea cu Moldova este și în interesul nostru. O țară mai mare și gândiți-vă cum ar crește potențialul agricol al României sau populația României”.

Cetățenii au dreptul la informare

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate