Editura Evenimentul si Capital

La masa cu infractorii. Judecătoarea Terceanu a primit 105.000 de euro într-o pungă de chipsuri

Simona Ionescu
Autor: | | 12 Comentarii | 4343 Vizualizari

Două cazuri au explodat în ultimele zile și au atras atenția opiniei publice. Ambele, atât cazul judecătoarei Geanina Terceanu, mituită de frații Becali, cât și cel al incendiului din Clubul Colectiv, au venit cu confirmări despre ceea ce noi toți bănuim că se petrece la nivelul Sistemului ce a acaparat țara.

Am să mă opresc asupra arestării judecătoarei de la Tribunalul București. Motivarea instanței care a dispus această măsură devoalează cum s-au petrecut lucrurile între magistratul mituit, intermediari și mituitori. De fapt, dezvăluie modul în care se vând și se cumpără sentințe favorabile într- un segment al justiției rămas cu gena corupției în minte și în obiceiuri. Este, într-adevăr, prima fază a actului de justiție. Mai e mult până la condamnarea inculpaților, însă derularea filmului șpăgii în Dosarul Transferurilor este atât de familiar încât nimic nu poate zdruncina acum convingerea opiniei publice că acțiunile procurorilor DNA ar putea avea fisuri majore. Un prim articol despre corupția existentă la nivelul instanțelor bucureștene, în ultimii 5 ani, l-am publicat în ediția de luni a EVZ: ”Rețeaua judecătoarelor care vindeau sentințe pe bani/Toate persoanele s-au aflat în vizorul DNA din anul 2012, când procurorii au întocmit o listă neagră a magistraților corupți din justiția bucureșteană”. Ultima pe lista arestatelor era Geanina Terceanu de la Tribunalul București, pentru o mită de 220.000 de euro, luată de la frații Becali și Cristian Borcea. Iată, însă, ce aflăm acum din actul de motivare al judecătorului care a dispus arestarea Geaninei Terceanu!

Judecătoarea era prietenă cu avocatul Dan Petre. Acesta avusese niște clienți din neamul Becali, spărgători de vile din județul Ilfov. „Avocatul Petre Dan mi-a spus că Dosarul «Transferurilor» în care erau cercetaţi, printre alţii, Becali Victor şi Becali Ioan, a picat la o judecătoare la care acesta avea «intrare». M-a întrebat dacă sunt de acord şi dacă doresc să vorbesc cu aceştia, în sensul de a-i întreba dacă sunt interesaţi de acest subiect”, a declarat martorul Manole Teodoris. Așa s-a făcut târgul între judecătoarea Terceanu și frații Ioan și Victor Becali, la începutul anului 2009. Prin intermediari. În joc a rămas doar ruda lui Becali, Manole Teodoris, zis Doris. El a fost cel care ținea legătura permanent cu judecătoarea, se întâlnea cu ea, știa unde locuiește, participa la întâlnirile secrete cu frații Becali și îi ducea tranșele de bani. La indicațiile judecătoarei, Doris a cumpărat două telefoane cu cartele prepay cu care să comunice fără grijă că ar putea fi interceptați.

Din actul instanței reiese că Doris i-a înmânat judecătoarei, până în luna mai 2009, suma de 60.000 de euro, bani cu care aceasta și-a cumpărat un apartament. Procurorii au descoperit contractul de vânzare-cumpărare, făcut în 22 mai 2009, și extrasul de cont în care judecătoarea depusese 93.000 de euro, costul total al casei. Adresa locuinței era cea indicată și de spărgătorul Doris, care devenise extrem de apropiat de Geanina Terceanu. Un episod elocvent despre cum se șterg granițele dintre infractor și magistrat este relatat tot de ruda lui Becali. Doris Manole a povestit că, în anul 2010, când a aflat că trebuie să intre în pușcărie pentru un rest de pedeapsă, s-a dus la judecătoarea Terceanu și i-a arătat o fotografie cu soția lui, spunându-i că ea o să o caute la telefonul secret și că o să vină să-i aducă restul de bani, conveniți cu frații Becali ca preț al achitării în Dosarul Transferurilor. Într-adevăr, soția hoțului a preluat sarcina și i-a dus bani judecătoarei până și la casa surorii ei din comuna Movila. Scena e descrisă cu lux de amănunte. Banii, cei 105.000 de euro, erau într-un plic introdus într-o pungă de chipsuri. Din ei, procurorii au mai găsit la percheziția din 19 noiembrie 2015 doar 97.000 de euro.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate