Editura Evenimentul si Capital

Conturi POPRITE de fisc. VEZI ce comisioane plătești dacă ai DATORII LA STAT

14-07/15-bancomat-evz-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 2229 Vizualizari

Pe fondul crizei, fiscul a devenit tot mai atent cu sumele pe care românii le datorează statului. Dacă „uită” să treacă pe la trezorerie, românul se va trezi cu contul poprit, fie că e vorba de banii din salariu sau de un depozit.

Nu numai fiscul poate dicta poprirea conturilor. Administrațiile de proprietari (pentru neplata întreținerii) sau alte instituții pot obține o decizie judecătorească în acest sens. Numai că, din cauza procedurilor de executare silită, clientul ajunge să achite, pe lângă datoria efectivă, și alte câteva zeci de euro, comisioane bancare.

Poprirea conturilor

De regulă, băncile impun trei feluri de comisioane la poprire: de instituire, plată din cont și dezactivare. Cele trei operațiuni sunt comisionate, în medie, cu câte 10- 20 de lei, așadar clientul pierde circa 30 - 60 de lei prin poprirea unui cont, deci circa zece euro, în medie. Fiscul nu știe însă ce sume deține debitorul în cont, deoarece există secretul bancar. Prin urmare, potrivit procedurii de executare, se va institui poprire pe majoritatea conturilor clientului, deținute la o bancă sau la mai multe. Datorinicul va plăti, așadar, circa 10 euro comision pentru fiecare poprire. Pentru trei conturi, suma urcă la 30 de euro, de exemplu. Chiar dacă sunt poprite, clientul va mai putea efectua operațiuni cu conturile. „Dacă clientul are suficient disponibil, se blochează doar suma aferentă popririi, nu și conturile”, ne-au declarat reprezentanții Bancpost.

Desființare de depozite

Mai grav este însă când datornicul nu are alte sume disponibile decât un depozit bancar la termen, pentru care primește dobândă. Dacă depozitul este poprit și executat înainte de scadență va pierde și dobânda. „Dacă debitorii dețin depozite, există posibilitatea ca acestea să fie lichidate, conform dispozițiilor legale în vigoare, fapt care poate conduce la pierderea dobânzii de către titular”, potrivit Bancpost. UniCredit așteaptă ca depozitul să ajungă la scadență, iar dobânda nu se pierde: „Poprirea înființată asupra sumelor aflate în conturile de depozit se execută după scadență”.

Datorii de peste 100 de lei

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

PRĂBUȘIREA lui Donald TRUMP! Au anunțat ACUM

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

Anunț despre FIREA: A dat LOVITURA

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru TOȚI ROMÂNII

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate