Editura Evenimentul si Capital

CU CE DRACU’ L-A ŞANTAJAT CODRUŢA KOVESI pe președintele CNATDCU, Viorel Barbu?!

Autor: | | 2 Comentarii | 6083 Vizualizari

29 iunie 2012. Organismul îndrituit prin Lege să verifice sesizările de Plagiat în cazul doctorilor e CNATDCU. Ştiind însă că organismul nu-l va albi pe Victor Ponta, cu o zi înainte, pe 28 iunie 2012, prin Ordinul de Ministru nr. 4608, sub pretextul reorganizării CNATCDU, dreptul de verificare trece la CNECSDTI. CNE a fost însă PSD-izat prin ordinul nr. 4393 din 8 iunie 2012. Ordinul din 28 iunie 2012 se publică însă abia a doua zi, în 29 iunie 2012. Hotărîţi să nu se lase intimidaţi, membrii CNATDCU se întrunesc în dimineaţa zilei de 29 iunie 2012 pentru a discuta două sesizări, una privind-o pe Codruţa Kovesi și cealaltă pe Victor Ponta.

În cazul Codruţa Kovesi, decizia e următoarea:

„S-a solicitat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin adresa nr. 5671/21.06.2012 şi a Universităţii de Vest din Timişoara prin adresa nr. 5800/26.06.2012 o copie conformă cu originalul tezei de doctorat a doamnei Laura Codruţa Kovesi, însă documentele nu au fost primite. Ca urmare, dosarul nu a putut fi analizat”.

În cazul Victor Ponta, verdictul e de plagiat. Procesul verbal consemnează în continuare:

„Şedinţa a fost întreruptă de sosirea domnului Liviu Pop, ministrul interimar al educaţiei pentru a discuta cu membrii Consiliului general al CNATDCU şi a-i anunţa despre decizia de a schimba componenţa consiliului luată cu o seară înainte. Discuţiile au durat timp de o oră şi 30 de minute”.

Deşi Ministrul Educaţiei n-a ţinut seama de verdictul CNATDCU, totuşi, prin gestul lor, membrii organismului au dovedit o excepţională conştiinţă profesională şi, mai ales, au amplificat Scandalul.

Luni, 10 octombrie 2016, Senatul a votat, graţie unei majorităţi banditeşti ad-hoc (PSD+PNL), Legea 207 prin care CNATDCU i se ia dreptul de a judeca sesizările de plagiat în cazul tezelor de doctorat. Legea a fost trimisă la promulgarea de către Preşedinte. Nu se ştie ce va face preşedintele. O poate trimite la CCR, cum îi cere deja Presa şi unele partide (PMP, de exemplu). O poate promulga în termen de 10 zile. Legea va merge în acest caz la Monitorul Oficial. Pînă nu se publică în M.O., Legea nu e aplicabilă. În plus, chiar şi după publicare, cum Legea nu prevede ce se întîmplă cu sesizările deja existente la CNATDCU, organismul, prezentat de Guvernul Dacian Cioloş drept întruchiparea rigorii profesionale, s-ar putea pune în mişcare în legătură cu sesizările deja primite.

Una dintre aceste sesizări se referă la Cazul Codruţa Kovesi. Deoarece nu mă încred în presa de fătuce și guguștiuci, am accesat site-ul CNATCDU pentru a vedea dacă sunt sau nu sesizări în cazul Kovesi, mai ales că s-a făcut mare tam-tam în legătură cu o sesizare depusă de celebrul sesizator Cristian Dogaru, un cercetător – am înțeles din Marea Britanie, care se ocupă de plagiatele din România (!) pe 7 octombrie 2016.

Prima nedumerire. Site-ul are o rubrică intitulată Sesizări, conținînd Sesizări neconforme și Sesizări admise. Nici la neconforme, nici la admise nu găsim nimic despre Kovesi, deși alte sesizări, făcute mai întîi la Uniunea Executivă pentru Finanţarea Învăţămîntului Superior, a Cercetării Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) sunt și destul de multe.

Despre Codruța Kovesi dăm însă peste două documente la Notificări. Procedurile la Notificări, ca și la Sesizări sunt simple. Pe site e postată de regulă adresa de la UEFISCDI, care conține o ștampilă cu număr de înregistrare și o ștampilă cu număr de înregistrare de la Ministerul Educației Naționale, în subordinea căruia se află CNATCDU. De la Sesizări, am înțeles că înregistrarea la Minister are semnificația unei înregistrări la CNATCDU.

Primul document despre Codruța Kovesi e o adresă de la UEFISCDI potrivit căreia pe 7 octombrie 2016, s-a înregistrat la UEFISCDI Sesizarea cu nr. 2522 din 7 octombrie 2016 privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi. În mod ciudat, sesizarea, pe care am identificat-o drept cea trimisă de Cristian Dogaru n-a fost înregistrată la MENCȘ. Cel puțin pînă miercuri 12 octombrie 2016, ora 23, ea nu era înregistrată. Așadar, sesizarea lui Cristian Dogaru, pusă pe site de ochii lumii, nu există.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate