Editura Evenimentul si Capital

Kovesi, pentru Evenimentul Zilei: “Suma de 25 de milioane de euro pe care am cerut-o, este suma minimă pentru ca DNA să poate funcționa”

Laura Codruța Kovesi.
Autor: | | 65 Comentarii | 1974 Vizualizari

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că a constatat, în urma publicării pe site-ul MFP a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, că în anexe nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA şi că pentru întregul Minister Public valoarea bugetului este cu 31,94 % mai mică decât execuţia bugetară pe 2014.

UPDATE ORA 16.00 În urma reacțiilor apărute în presă, ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, trimis un comunicat în care precizează că Direcția Anticorupție va primi bugetul pe care l-a solicitat: „În urma întâlnirii de astăzi cu conducerea Ministerului Justiţiei şi cea a Ministerului Public, ambele părţi au ajuns la un consens în privinţa alocării bugetului acestor instituţii pentru anul viitor. Astfel, deşi Ministerul Finanţelor Publice a alocat sumele cerute de către DNA, in Minsterul Public au existat unele probleme interne în ceea ce priveşte alocarea fondurilor către ordonatorii secundar”, scrie în comunicat. „Am avut o discuţie cu doamna Laura Codruţa Koveşi dar şi cu ministrul Robert Cazanciuc, iar în urma acestei întâlniri, lucrurile s-au clarificat: DNA va avea bugetul solicitat în 2015. Aceste concluzii vă vor fi confirmate şi de către conducerea celor doua institutii”, conclide ministrul pentru Buget. STIRE INIȚIALĂ Procurorul -șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a explicat pentru Evenimentul Zilei că bugetul instituției care o conduce ar trebui să aibă o filă distinctă în Bugetul de stat, potrivit legii.

Despre nemulțumirea procurorilro DNA, detalii în articolul: LOVITURĂ DURĂ pentru DNA în BUGETUL pe 2015. Guvernul taie DRASTIC din banii Ministerului Public. REACŢIE: "Vrem 25 de milioane de euro în 2015. Am indisponibilizat bunuri și bani în valoare de 500 de milioane de euro"

  • DNA arată că în anexele la proiectul de lege pentru bugetul de Stat nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA, aşa cum prevede art. 4 alin 4 din OUG nr 43/2002 privind DNA, ci doar o filă centralizatoare pentru întregul Minister Public, fără a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015.

Noi trebuie să fim finanțați direct de la Bugetul de stat și nu prin reducerea bugetelor altor parchete,” a declarat Kovesi. Conducerea D.N.A. a solicitat inițial un buget de aproximativ 25 de milioane euro (echivalent în lei), în comparație cu un buget de 20 milioane de euro aferent anului 2014. Solicitarea inițială, formulată

  • în cursul lunii iulie 2014, a fost reiterată ministrului Justiției, respectiv ministrului delegat pentru Buget la data de 29.08.2014, respectiv 3.12.2014, solicitându-se ca, în plus, la întocmirea Legii Bugetului de stat, să aibă în vedere, atât valorile cerute, cât și menținerea, în filă distinctă, a bugetului DNA, conform prevederilor legale în vigoare.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate