ZI importantă pentru Kovesi. Noi AUDIERI privind alegerile din 2009

ZI importantă pentru Kovesi. Noi AUDIERI privind alegerile din 2009

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este aşteptată luni pentru audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Șefa DNA este obligată să vină după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra situației. "A intervenit decizia CCR care spune că, în baza principiului colaborării între instituţii, persoanele care exercită o funcţie într-o instituţie publică ce nu se află sub control parlamentar sunt obligate să vină. De aceea cred că este datoria noastră să reiterăm această invitaţie", declara preşedintele comisiei, Oana Florea, săptămâna trecută. 

„Am reiterat invitația pentru luni, la ora 11:30, pentru o nouă ședință, după care vom stabili ce vom face în continuare”, a mai spus, pentru EVZ, noua șefă a Comisiei de anchetă, deputatul PSD, Oana Florea.

În cazul în care Kovesi nu va veni nici de această dată la audieri, comisia va avea două variante pentru a merge mai departe: fie sesizează Ministerul Justiţiei, fie face plângere penală şefei DNA, care a fost invitată de trei ori până în prezent.

Ne puteți urmări și pe Google News