Editura Evenimentul si Capital

KLAUS IOHANNIS, un MAESTRU al COMUNICĂRII PUBLICE! Declarație de trei rânduri despre clasarea Dosarului Revoluției. 1142 de morți sfidați de o grămadă de ticăloși

Dan Andronic este director general EVZ
Autor: | | 30 Comentarii | 12034 Vizualizari

M-am uitat la declarațiile făcute de Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni. Din ce în ce mai tare am senzația că ascultându-l pe actualul președinte al României, pierd timpul! Nu spune nimic, declarațiile sale având ritmul și informații similare cu cele ale emisiunii de la Radio România Actualități, cunoscută de cei mai bătrîni sub numele sub numele de "Cotele apelor Dunării". A rezistat emisiunea 50 de ani, cam atât cred că vrea și Klaus Iohannis să reziste, în principal prin lipsă de implicare și efort. Mă tem că va sfârși prin a fi nebăgat în seamă...

Dosarul Revoluției a fost clasat după 25 de ani. O manevră politico-judiciară extrem de murdară, care are drept scop îngroparea păcatului originar, astuparea cu hârtii a miilor de morminte în care odihnesc oameni care au crezut în libertate, democrație, în dărâmarea comunismului. 1142 de morminte au fost trecute la categoria victime colaterale ale preluării puterii, calificate drept morți accidentale. Principiul românesc "Mortul este de vină" s-a aplicat și de această dată! Și nimeni (din clasa politică) nu scoate o vorbă, mai curând îi cere demisia lui Gabriel Oprea, sau comentează dosarul Elenei Udrea. O complicitate la un asemenea nivel este greu de înțeles, dacă nu ar avea decât un singur numitor comun: ticăloșia celor care au decis închiderea dosarului Revoluției! Procurori, politicieni, ofițeri de informații, militari, ONG-uri...

Dar să vedem ce s-a spus în emisiunea "Cotele apelor Dunării", transmisă de la Cotroceni prin vocea șpicherului Klaus Iohannis: 

"Am luat act de această decizie luată de procurori. Astăzi (luni n.r.) a fost într-adevăr o rundă de discuţii la Palatul Cotroceni cu un consilier prezidenţial, căile prevăzute de lege pentru a contesta o astfel de rezoluţie sunt foarte simple şi clare şi cred că prima dată trebuie mers pe calea contestării aşa cum este prevăzută de lege şi ulterior vom vedea ce rezultat se obţine"

O declarație de trei rânduri din care nu înțelegi nimic, cum se raportează președintele Iohannis la această mușamalizare, dacă-i pasă au ba. Va face altceva, va cere socoteală, demisia cuiva sau măcar va ridica vocea? Tăcere... Poate afli că actualul președinte al României a luat lecții de la un consilier prezidențial în privința procedurilor care trebuie urmate. Ceea ce nu-i neapărat un lucru rău, pentru că meseria de președinte de țară se învață, dar nu cred că trebuie să afle o lume întreagă acest lucru. În rest, nimic! Ba nu, mă scuzați: va merge pe calea contestării. După care vom mai vedea.

Vă mai amintiți? Galați - 607 centimetri, scade 20 de centimetri, Brăila - 670 de centimetri, crește 30 de centimetri...

Aș putea spune că-i amuzant dacă nu ar fi tragic! Ultima dată l-am văzut pe Iohannis cu gura până la urechi când bătea "cuba" cu Merkel. A ținut loc de declarație în problema refugiaților. La aceeași conferință de presă a folosit mult mai multe cuvinte pentru a justifica somnul adânc al șefului Cancelariei Prezidențiale și și-a arătat emoțiile. Cum să fotografiezi un om care doarme?

În cazul clasării Dosarului Revoluției vedem un președinte care nu are de gând să arate nici o emoție atunci când vine vorba de o ticăloșie patronată de sistemul numit pompos Statul de Drept! Este drept că nici societatea civilă nu l-a ajutat. Partidele politice au fost ocupate cu declarații despre Gabriel Oprea, ziariștii cu noul dosar al lui Udrea și somnul adânc al lui Dan Mihalache, iar apărătorii drepturilor și libertăților civile cu diverse simpozioane. Mai ales că aceștia din urmă au grijă să îngroape orice posibilă urmă a managementului defectuos atunci când vine vorba de favoriții Binomului. În mod evident, Klaus Iohannis a avut știrea cu clasarea Dosarului Revoluției, undeva pe locul 4-5 în sumarul buletinului zilnic. Deci, de ce să fie indignat? 

Ar fi tragic, dacă nu ar fi amuzant! Pentru că înainte cu câteva minute, la aceeași conferință de presă, Klaus Iohannis mai atacase frontal o problemă spinoasă:

Am avut o discuţie în cursul acestei seri, la Palatul Cotroceni, cu Gabriel Oprea şi l-am sfătuit să-şi dea demisia. Opinia publică are dreptul să fie corect informată. Gestionarea acestei situaţii apărute în urma decesului poliţistului din coloana oficială a vicepremierului a fost catastrofală.

Dacă acesta ar fi criteriul de judecare a prestațiilor oamenilor politici, Klaus Iohannis trebuia să caute demult o altă slujbă. Pentru că Președintele României și întreaga sa administrație suferă de comunicare execrabilă! Ca o mică paranteză: însuși unul din admiratorii săi dedicați de la Hotnews, spune căPreședintele "mai are puțin de lucru la comunicare", ceea ce ne arată dimensiunile dezastrului. Ce ar trebui reproșat lui Klaus Iohannis este lipsa de empatie cu urmașii celor care au murit crezând că au dus România într-o lume mai bună. Lipsă care ar trebui să-l condamne la aceeași uitare ca cea hărăzită celor 1142. Probabil că actualul președinte al României se simte mult mai bine protejat de grămada de ticăloși care a decis clasarea dosarului. 

Un profesor pe care l-am respectat mult îmi spunea că există o diferență fundamentală între cei care citesc istorie și cei care fac Istorie. În ce categorie credeți că va intra Klaus Iohannis?
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate