Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis, taci liniștit! Sistemul lucrează pentru tine! | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 20 Comentarii | 5353 Vizualizari

Presa, cîtă a mai rămas Presă, altfel spus, independentă de Poliția Politică Prezidențială, și-a strigat revolta față de incredibilele măsuri luate luni, 30 mai 2016, în București pentru ca Klaus Iohannis să poată fi prezent fizic la sindrofia inutilă de inaugurare a monumentului anticomunist de la Piața Presei Libere, o înlocuire a lui Vladimir Ilici Lenin, cu un cocoș înainte de a se sui pe consoarta din ogradă. Încă de duminică seara, se trăgea alarma că la palatul Presei Libere nu se mai poate parca de patru zile, în pregătirea Înaltei vizite. Luni însă măsurile de Dictatură de republică bananieră, luate în zonă, pentru ca președintele să nu fie stînjenit de nici un sunet de motor, au atins culmea prin crearea unei brambureli exasperante.

Cei care lucrează la Casa Presei libere și n-au avut unde să-și lase mașina l-au înjurat vîrtos pe Klaus Iohannis.

Cei care, a doua zi, au stat în ambuteiajul din zonă l-au înjurat și ei.

S-a sinchisit de asta Klaus Iohannis?

Nici vorbă.

Vineri, după incredibilul moment în care Klaus Iohannis s-a mulțumit să citească rar și punînd accentele aiurea, Comunicatul Ședinței CSAT privind criza din Sănătate, pe site-uri, pe rețelele de socializare, la televiziunile de știri (la unele, la cele prezidențiale, precum Antena 3, subiectul a lipsit), au năvălit uimirile, revoltele, ironiile, nemulțumirile față de prestația de Rață mecanică a celui ales de Popor pentru a se implica în soluționarea marilor probleme ale României.

Credeți că Klaus Iohannis a luat seamă la această reacție?

Firește că n-a luat.

Întreaga sa ființă fizică și politică era concentrată, cu palpitațiile de rigoare,  la ceea ce el a considerat a fi cel mai important eveniment din viața României, pentru că era cel mai important eveniment din viața nevestei sale:

Participarea lui Carmen Iohannis,  în egări, meniți a-i sublinia formele sexy, la semimaratonul de la Sibiu.

A rămas ca fapt de istorie veselă a României secvența în care președintele României a dat în fiert de emoție că-și poate trage în poză consoarta, oprită din mișcare pentru a-i trimite pupici.

Aflat la Atena, președintele Vladimir Putin a lansat amenințări fățișe la adresa Românei, pentru ca aceasta găzduiește scutul antirachetă de la Deveselu.

Amenințările la adresa României au fost un punct de esență din retorica de pînă acum a Moscovei.

Numai că pînă acum, intervențiile au fost făcute de personalități de mîna a doua ale Federației Ruse.

La Atena, s-a pronunțat însă însuși Vladimir Putin.

Desigur și aceste amenințări țin de retorica internă a unui regim interesat în a întreține Spaima rusească de încercuire.

În România însă, opinia publică a luat în serios aceste amenințări venite chiar de la Țarul Rusiei, Vladimir Putin.

Pe fondul unei campanii, inițiate  și duse de NATO despre primejdia Rusească, mulți români au simțit nevoia unei asigurări de la cel mai înalt nivel al țării că pot sta liniștiți.

România e bine apărată.

Aceste asigurări nu puteau veni decît de la președintele României.

L-a auzit cineva pe Klaus Iohannis reacționînd la amenințările lui Vladimir Putin?

Dacă nu prin punerea la punct a președintelui rus, atunci măcar prin liniștirea poporului român.

Firește că nu l-a auzit nimeni.

Toți președinții României postdecembriste, ba chiar și Nicolae Ceaușescu, s-au remarcat prin deosebita preocupare față de capitalul politic deținut  în fiecare moment.

Toți președinții României postdecembriste au stat cu ochii pe sondaje, pe reviste ale presei, pe reacțiile opiniei publice, deosebit de interesați de capitalul lor politic.

Orice semn că stau prost în general sau că un fapt de-al lor a fost rău primit de opinia publică a declanșat la fiecare președinte al României măsuri grabnice,  menite a corecta situația.

Consilierii erau convocați de urgență pentru a se stabili cauzele reacției îngrijorătoare și a se gîndi măsurile de îndreptare.

Klaus Iohannis e din acest punct de vedere o excepție.

Nici unul dintre valurile de critici stîrnite de o nouă greșeală nu-l atinge nici măcar cît răsuflarea unică a lui Carmen Iohannis, cea pe care președintele o iubește infinit mai mult decît țara.

După fiecare intervenție publică i se reproșează o mie și una de lucruri.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate