Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis- Protectorul lui Petre Tobă?! | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 33 Comentarii | 4360 Vizualizari

Deși n-a trecut nici o lună măcar de la instalare, Dacian Cioloș se confruntă deja cu două provocări majore: Acuzațiile aduse de presă lui Raed Arafat și Scandalul de plagiat al lui Petre Tobă.

Amîndouă provocările își au cauza în imaginea publică a Guvernului Dacian Cioloș, promovată în chip deșănțat de Klaus Iohannis și de Presa prezidențială.

Deși alcătuit din oameni care, pe deasupra mai sunt și români, Guvernul a fost prezentat ca unul alcătuit din Sfinții Mucenici: Întruchiparea Cinstei, Profesionalismului, Corectitudinii, ba chiar și a Ascezei.

Cu această imagine au intrat în conflict cele două cazuri: Raed Arafat și Petre Tobă. Dacă în cazul Raed Arafat, lucrurile sunt mai complicate, dat fiind că nu există în presă o unanimitate a condamnării și, mai ales, dat fiind că acuzațiile sunt prea subtile pentru a convinge Poporul român că Eroul de ieri e Banditul de azi, în cazul lui Petre Tobă, lucrurile sunt simple:

Electoratul de Dreapta, cel pe care se bazează fundamental Guvernul Dacian Cioloș, nu mai are nici o îndoială că Petre Tobă a plagiat. În aceste condiții, Dacian Cioloș ar fi trebuit să-i ceară demisia. Dacă nu public, atunci măcar între patru ochi, explicîndu-i ministrului că nu mai poate rămîne în funcție, fie și pentru că i se va spune Apud.

Dacian Cioloș a scăldat-o. La interviul de la Realitatea tv a avut loc următorul dialog între Rareș Bogdan și Dacian Cioloș: „Realizator: Domnul ministru Tobă, ministrul de interne, un ministru foarte important al cabinetului dumneavoastră, a fost acuzat astăzi de plagiat. Aţi vorbit cu dânsul pe această temă? E vorba doar de acea prefaţă scrisă de un coleg de-al domniei sale? Ştiţi detalii despre acest lucru? Aţi luat legătura cu dânsul? Dacian Cioloş: Nu ştiu detalii. Ştiu ce mi-a spus dânsul, deci ştiu opinia şi poziţia dânsului. Am cerut şi ministrului educaţiei, Adrian Curaj, să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării comisiei de etică, care are această responsabilitate, şi vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez pe ce îmi spun doar unul sau altul înainte de a-mi exprima un punct de vedere în calitate de prim-ministru. Însă un lucru este foarte clar: criteriul de integritate rămâne un criteriu esenţial şi prioritar, peste care nu o să treacă nici primul ministru, de la prim-ministru în jos. Deci ne-am asumat integritatea şi va rămâne acest obiectiv un obiectiv prioritar. Dar nu pot să judec un om, până când nu am elementele obiective. Cum aţi spus, domnul Tobă are versiunea dânsului şi vreau să văd în ce măsură aceste lucruri se confirmă sau se infirmă.”

Cum adică, Dacian Cioloș așteaptă să aibă „elementele obiective”? Cine să i le ofere? Și cine să-i confirme sau să-i infirme acuzațiile aduse lui Petre Tobă?

Aceste acuzații nu vizează o realitate ascunsă, complicată, care solicită o anchetă aprofundată. Cele două lucrări puse față-n față și subliniate cu roșu sunt „elementele obiective” pe care le au toți cei care știu să citească.

Se presupune că și Dacian Cioloș știe să citească. Deci le are deja. Prin urmare, chiar dacă faimoasa Comisie dependentă de Guvern va concluziona că Petre Tobă n-a plagiat, pentru opinia publică plagiatul ministrului e indiscutabil.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate