Editura Evenimentul si Capital

Pe ele Klaus Iohannis nu le-a convins! Au plecat și o duc bine-merci la Londra, în ciuda scrisorilor trimise de președinte

Delia și Andra Teodora, două dintre cei 56 de tineri care au luat media 10 la Bacalaureat în vara lui 2016.
Autor: | | 5 Comentarii | 775 Vizualizari

Erau cele mai bune din liceele lor, iar la absolvire au obținut media maximă. În ciuda faptului că președintele Klaus Iohannis s-a rugat de ele să rămână, tinerele și-au văzut de drum. Ambele o duc bine în Anglia. 56 de absolvenți de liceu din România au obținut, la sesiunea de Bacalaureat din vară, media 10. Dintre ei, jumătate au plecat din țară ca să studieze la universități de prestigiu. Partea proastă e că unii nu vor să se mai întoarcă în România după ce termină studiile universitare, semn că mesajul președintelui KLaus Iohannis i-a cam lăsat rece.

Vă prezentăm povestea a două dintre aceste premiante care acum să manechine peste hotare: Delia Ionete și Andra Teodora Jurju. 

Delia Ionete, absolventă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, care a obţinut 10 pe linie la Bacalaureat, locuiește acum în Londra. E studentă la City University of London și, în timpul liber, manechin.

La mijlocul verii, Delia Ionete e doar una dintre absolvenții de Bacalaureat cu media 10 căreia președintele Klaus Iohannis i-a trimis o epistolă în încercarea de a o convinge să-și contrinue studiile în țară, nu peste hotare.

Galerie foto și continuarea, pe premium-evz.ro


Ce i-a scris președintele Klaus Iohannis:

„Educaţia este forţa care te dezvoltă cu adevărat ca persoană, ca cetăţean, ca profesionist. Ea îţi dă puterea pentru a deveni orice îţi doreşti, pentru a putea înţelege şi schimba lumea.

Te felicit pentru rezultatul obţinut la examenul de Bacalaureat care rămâne un examen al maturităţii. Am convingerea că vei deveni un adevărat profesionist, indiferent de domeniul ales.

Îţi mulţumesc pentru că ai demonstrat întregii ţări că se poate. Prin asumarea importanţei educaţiei. Prin multă muncă şi prin responsabilitate faţă de propria devenire, cu toţii am putea fi „de nota 10″. Trebuie doar să ne dorim!

Viaţa îţi va oferi multe lecţii, dar, ca orice lecţie, este important să o treci prin propriul filtru, să înveţi ce este de învăţat, dar şi să corectezi ceea ce consideri greşit.

România are nevoie de tineri ca tine. Implicaţi şi responsabili. Sper că după finalizarea studiilor vei decide să dai ţării noastre prima şansă în parcursul tău profesional, iar aceasta să îţi ofere, la rândul ei, oportunităţile de împlinire a potenţialului chiar aici, la tine acasă.

Îţi doresc mult succes în continuare! Ştiu că alături de tineri asemeni ţie putem clădi cu adevărat România Educată. Şi pentru că părerea ta este extrem de importantă pentru mine, te invit să îţi aduci contribuţia la dezvoltarea educaţiei şi cercetării prin participarea la consultarea online disponibilă la www.romaniaeducata.eu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate