KLAUS IOHANNIS încă ÎNCASEAZĂ chirie pe CASA din centrul SIBIULUI după ce a PIERDUT dreptul la propietate în noiembrie 2015

KLAUS IOHANNIS încă ÎNCASEAZĂ chirie pe CASA din centrul SIBIULUI după ce a PIERDUT dreptul la propietate în noiembrie 2015

În urmă cu 3 luni, președintele României, Klaus Iohannis, pierdea casa din centrul Sibiului în urma unei hotărâri irevocabile. Totuși, statul român întârzie să își reclame dreptul de propietate asupra imobilului. Astfel, șeful statului încasează în continuare bani de la Raiffeisen Bank pentru chirie.

Potrivit Rise Project, informația este oferită chiar de bancă.

Raifeissen Bank, în calitate de chiriaș, nu a fost notificată de către nicio instituție cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, așadar, trimestrial, conform contractului comercial în vigoare”, arată răspunsul celor de la Raiffeisen Bank la întrebările jurnaliștilor Rise Project.

Totodată, și oficiul de cadastru Sibiu arată exact același lucru. Dintr-un extras de carte funciară reiese că imobilul mai este, încă, în acte, al familiei Iohannis și al asociatei lor, Rodica Baștea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cotractul semnat între Raiffeisen Bank și propietarii imobilului aratată că banca plătește o chirie de 60.000 de euro pe an.

Sursa citată relatează că din momentul hotărârii pronunțate de Curtea de Apel Brașov (12 noiembrie 2015) și până în prezent, Klaus Iohannis ar fi încasat acel puțin o rată.

De altfel, Ministerul Finanțelor și Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov (DRFPB) au fost întrebate de jurnaliștii Rise Project ce au întreprins pentru a aplica decizia luat de Curtea de Apel Brașov.

Până în prezent, Ministerul Finanțelor nu a răspuns la întrebare, iar DRFPB a comunicat că întrebarea pusă de jurnaliști a fost trimiseă mai departe, adică la minister, de unde așteaptă la rândul său un răspuns.