Klaus Iohannis nu exclude o alianţă cu Băsescu: "Dacă alte formaţiuni de dreapta vor dori să vină alături de noi, au libertatea de o face"

Klaus Iohannis nu exclude o alianţă cu Băsescu: "Dacă alte formaţiuni de dreapta vor dori să vină alături de noi, au libertatea de o face"

Klaus Iohannis a discutat la Digi TV despre viitorul PNL, despre demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi despre suportul pe care îl va acorda în continuare partidului din care face parte.

Klaus Iohannis regretă plecarea lui Tăriceanu din PNL. "Este regretabilă, dar altfel nu va avea nicio influenţă cu ce vom face noi în PNL." Întrebat dacă Călin Popescu Tăriceanu a vorbit cu Victor Ponta pentru a primi sprijin la prezidenţiale, Klaus Iohannis a declarat că acesta este un favorit al oamenilor. "Este demult în topul politicienilor cu o mare încredere în România. El a apărut în sondaje. Nu este o noutate" Dacă plecarea lui tăriceanu a fost premeditată. "Nu pot să vă spun asta. Este greu de înţeles, iar domnul Tăriceanu poate să ne explice ce a gândit, care a fost intenţia, pentru că PNL nu a fost un demers negativ, dar nici pentru domnia sa nu văd unde ar fi câştigul politic." Klaus Iohannis consideră că reproşurile lui Călin Popescu Tăriceanu despre plecarea PNL de la guvernare sunt nefondate "Este o părere care nu a fost împărtăşită de aproape nimeni. S-a votat. Din 200 de oameni, doar şase au fost împotriva rezoluţiei făcute de domnul Antonescu. Eu nu am împărtăşit punctul de vedere al domnului Tăriceanu, ci al domnului preşedinte Crin Antonescu." Acesta a explicat ce urmează să se întâmple cu PNL-ul în perioada următoare. "Cu certitudine urmează o perioadă de opoziţie, în care vom fi cel puţin la fel de activi în spaţiul public şi vom veni în mod evident cu soluţii." Dacă Tăriceanu va candida la prezidenţiale şi se va lupta împreună cu Crin Antonescu pentru postul de preşedinte, Klaus Iohannis consideră că acest lucru este greşit."Ar fi greşit din partea domnului Tăriceanu să facă acest pas, mai ales că în această conjuctură nu ar avea nicio şansă." Klaus Iohannis nu exclude o alianţă cu Traian Băsescu. "Noi suntem o formaţiune politică de centru dreapta. Noi vom fi opoziţie de centru dreapta. Dacă alte formaţiuni de dreapta vor dori să vină alături de noi, au libertatea de o face, dar opoziţia  vom fi noi." "Nu exclud să vină alături de noi o formaţiune de dreapta alături de noi. Deci nu!" TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Ponta va deveni istorie după noiembrie 2014
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Ultima Cuvîntare a lui Victor Ponta pe post de Nicolae Ceaușescu al USL
  • Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • MISTERIOASA Indila, noua revelaţie a muzicii. Se spune că vocea ei îţi rămâne în minte CA UN DROG / VIDEO
  • Ea înţelege doar câteva cuvinte, el vorbeşte greu. Povestea FULGERĂTOARE de dragoste dintre o britanică şi un BARMAN turc

Ne puteți urmări și pe Google News