Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis, după Consiliul European: "Am pledat pentru necesitatea menţinerii integrităţii spaţiului Schengen"

Klaus Iohannisrn
Autor: | | 7 Comentarii | 550 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, că România este parte la soluţia în cazul crizei migraţiei, precizând că a pledat pentru menţinerea spaţiului Schengen.

"Am reiterat că România este parte a soluţiei la această criză. Am subliniat că ne menţinem poziţia potrivit căreia trebuie abordate cauzele profunde ale migraţiei şi nu doar să încercăm să combatem efectele acesteia. De aceea trebuie să ne concentrăm pe implementarea deciziilor deja agreate la nivel european pentru combaterea migraţiei ilegale, pe protejarea eficientă a frontierelor externe ale UE, unde România are un rol activ, dar şi pe cooperarea cu statele de origine şi statele de tranzit. Am pledat pentru necesitatea menţinerii integrităţii spaţiului Schengen", a spus Klaus Iohannis. 

La reuniune a fost făcută o analiză a măsurilor deja agreate la nivelul UE în cazul crizei migraţiei, o atenţie sporită fiind acordată relaţiei cu Turcia în chestiunea gestionării fluxurilor migratorii. "S-a insistat asupra planului de acţiune UE-Turcia. S-a decis ca o analiză detaliată asupra paşilor care trebuie realizaţi în continuare să fie făcută cu prilejul unui summit UE-Turcia care probabil va avea loc la începutul lunii martie", a mai spus şeful statului.  O altă temă abordată a fost recenta decizie a Austriei de a introduce cote maximale zilnice, Klaus Iohannis precizând că măsura a luat prin surprindere atât statele Uniunii, cât şi cele terţe aflate pe traseul fluxului migratoriu din zona Balcanilor de Vest.  Situaţia politică de securitate şi umanitară din Siria a fost și ea pe agendă. "Au fost condamnate atacurile îndreptate împotriva civililor şi s-a subliniat importanţa măsurilor de consolidare a încrederii derulate sub coordonare ONU, inclusiv accesul la ajutorul umanitar şi respectarea armistiţiului", a spus Iohannis, adăugând că un alt subiect a fost cel referitor de recentele evoluţii ''încurajatoare'' din Libia

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate