Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis: Avem nevoie de o guvernare care să intervină din ce în ce mai puţin în activitatea economică

Autor: | | 0 Comentarii | 264 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că în România este nevoie de mai puţină birocraţie şi mai multă transparenţă în interacţiunea dintre economie şi stat, astfel încât a face afaceri să nu fie o "aventură".

În mesajul transmis cu ocazia celei de-a XXIII-a ediţii a "Topului Naţional al Firmelor Private din România - TOP 2014", şeful statului a indicat că, potrivit studiilor, circa 20% dintre IMM-uri consideră că mediul de afaceri este unul favorabil.

"Ştim că vă confruntaţi cu probleme, cu neajunsuri financiare şi de ordin instituţional, că interacţiunea cu statul este costisitoare şi implică sute de ore consumate anual în faţa ghişeelor. Pentru dumneavoastră, interacţiunea cu administraţia publică ajunge să fie o provocare, însă nu de astfel de provocări are nevoie economia noastră. A face afaceri în România nu trebuie să fie o aventură, ci un lucru firesc, o opţiune care să aducă, în mod firesc, bunăstare. Tocmai de aceea, îmbunătăţirea calităţii instituţionale a mediului de afaceri este esenţială. Avem nevoie de mai puţină birocraţie şi mai multă transparenţă în interacţiunea dintre economie şi stat, de mai puţină grabă şi de mai multă responsabilitate atunci când vine vorba de adoptarea politicilor economice, de mai puţine piedici şi de mai multă concurenţă, ca principiu general pe care să se bazeze economia României", a spus preşedintele Iohannis, în mesajul citit de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, potrivit Agerpres.

Şeful statului a subliniat că nu doar nivelul impozitelor este elementul esenţial pentru oamenii de afaceri, ci dificultatea de a le plăti şi timpul consumat cu hăţişul birocratic.

În opinia acestuia, o economie antreprenorială este o economie a liberei întreprinderi, iar un mediu de afaceri performant este indiciul prosperităţii, el subliniind că activitatea întreprinzătorilor trebuie să fie continuu încurajată şi nu îngreunată de cei care dispun de pârghiile necesare.

"Avem nevoie de o guvernare care să intervină din ce în ce mai puţin în activitatea economică, iar atunci când intervine să o facă stimulativ şi nediscriminatoriu. Nu trebuie să mergem mult în urmă în istoria recentă, pentru a înţelege că statul este un prost gestionar în economie, căci economia de piaţă se face cu proprietate privată legitimă şi liberă concurenţă", a arătat Iohannis.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate