Klaus Iohannis, ATACAT DUR în Diaspora. Pastor american de origine română: „Domnule Președinte, ați ratat ocazia de a fi mare!”

Klaus Iohannis, ATACAT DUR în Diaspora. Pastor american de origine română: „Domnule Președinte, ați ratat ocazia de a fi mare!”

Ecourile declaraţiei preşedintelui României, Klaus Iohannis, care i-a catalogat drept fanatici religioşi pe cei care au semnat pentru modificarea Constituției în sensul în care familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie, au generat reacţii critice şi în Diaspora. Spre exemplu, Cristian Ionescu, păstorul Bisericii Elim din Chicago, i-a scris pe blogul său o scrisoare deschisă președintelui Iohannis în care arată că “oamenii au vrut să fiți un model de etică și moralitate, un nou standard românesc de a face politică”, dar că “acum ați ratat ocazia de a fi mare!”.

În urma declarației lui Klaus Iohannis în care şeful statului spunea că nu este „adeptul fanatismului religios” în ceea ce privește protejarea familiei naturale prin Constituție, unul dintre cei mai cunoscuţi pastori din comunitatea românească din Chicago, Cristian Ionescu, a reacţionat virulent la adresa preşedintelui României.

Site-ul stiripentruviata.ro arată că pastorul Cristioan Ionescu este căsătorit de 27 de ani cu Doina, soția sa, împreună cu care are zece fiice: Iulia, Eliza, Cristiana, Eveline, Alexandra, Josefina, Alina, Laura, Angela și Nadia.

Redăm integral scrisoarea postatată de pastoral Cristian Ionescu pe blogul său:

Ne puteți urmări și pe Google News

"Domnule Iohannis, pe mine nu m-aţi dezamăgit, m-aţi lămurit!

Vorbesc în dreptul meu, poate al multora! NU ați fost ales pentru flerul politic pe care nu-l aveți, poate tocmai de aceea! NU ați fost ales pentru programul economic bine elaborat, pentru că nu l-ați avut și nici nu era un domeniu prezidențial! Lozincile cu ”lucrul bine făcut” au sunat… bine, dar nu au contat esențial!

Oamenii au dorit un președinte cu trecut curat, cu o mentalitate corectă și o ținută (a lui și a… familiei) cucernică. Pentru că oamenii s-au săturat de mizerie, la propriu și la figurat!

Oamenii au vrut să fiți un model de etică și moralitate, un nou standard românesc de a face politică. Până acum, din câte am auzit, unii doreau să faceți mai mult, să vorbiți mai mult, să fiți mai prezent, să demonstrați că au avut dreptate atunci când au răsturnat toate previziunile ca să vă aleagă Președintele României. Eu cred că acum ați ratat ocazia de a fi mare!

Domnule Iohannis, până la urmă, ce înțelegeți dumneavoastră prin ”toleranță” vs ”fanatism religios”? Și, de când este conceptul de ”minoritate” parte din această dezbatere? De când a fi (un fel de) german, Evanghelic Luteran și/sau altceva de genul acesta se raportează la a fi sau nu familie în sensul corect al cuvântului?

Proiectul de amendare a Constituției României nu cere încarcerarea sau criminalizarea homosexualității! Proiectul de amendare a Constituției României cere să nu pângăriți o noțiune sacră, să n-o atribuiți unui stil de viață care contrazice logica geneticii umane, istoria civilizației și valorile iudeo-creștine enunțate în Biblie!

În schimb, să vă văd domnule Iohannis cât de mult veți îndemna la toleranță forțele malefice ale comunității represive LGBTQ, atunci când își vor impune ideologia și vor cere altora împotriva conștiinței lor să-i accepte, să-i servească și să-i celebreze!

În Europa și în America, domnule Iohannis, demnitari, pastori, proprietari de afaceri au fost fie încarcerați, fie amendați, fie brutalizați pentru că nu au vrut să-i recunoască pe desfrânați drept familie!

Cel puțin 3 milioane de români… ”fanatici” s-au pronunțat și se vor pronunța în favoarea adevărului, decenței și normalului! Domnule Iohannis, cu tot respectul dar și regretul, nu le aveți!”

Ce a spus Klaus Iohannis

Reamintim că, miercuri, Klaus Iohannis a făcut o declaraţie care a stârnit un val de reacţii: "Încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni rândul meu să mă exprim. În acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred: eu provin dintr-o minoritate etnică și dintr-o minoritate religioasă. Cred că trebuie să revenim la toleranță și acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune și rele, nu suntem toți la fel. Nu toate grupurile etnice și religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt"