Editura Evenimentul si Capital

Corespondență din SUA. Klaus Iohannis, la întâlnirea cu românii din New York: "Vă admir curajul, ați răzbit și v-ați făcut un loc aici!". Evenimentul a fost deschis de noul ambasador George Maior | GALERIE FOTO

Klaus Iohannis, alături de soția sa și de George Maior
Autor: | | 21 Comentarii | 3490 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă seară cu românii de la New York. Evenimentul, organizat la sediul Consulatului din New York, a fost deschis de noul ambasador al României în SUA, George Maior. Șeful statului a venit însoțit de Carmen Iohannis, i-a salutat vesel pe cei peste 100 de români prezenți la reuniune și a stat de vorbă cu ei aproximativ o oră. Prima Doamnă, care a ales să poarte o rochie roșie, a primit flori și s-a fotografiat cu simpatizanții.

"Pentru mine și colegii mei este o deosebită onoare de a organiza și de a găzdui acest evenniment deosebit de important vizând întâlnirea dumneavoastră cu membri marcanți ai comunității românești din New York și ai diasporei de aici. Profit de această ocazie domnule Președinte, doamnă Carmen Iohannis pentru a vă ura bun venit în SUA și vă urăm cu toții succes în această importantă vizită pe care o efectuați. Pentru mine este important faptul că, în urma discuției pe care am avut-o cu dumneavoastră privind elementele de mandat ale ambasadorului de la Washington, aspectele privind comunitatea românească de aici și diaspora au fost subliniate ca elemente deosebit de importante în contextul atât a relațiilor pe care le dezvoltăm cu această comunitate cât și contextul parteneriatului strategic bilateral la a cărui dezvoltare comunitatea românească din SUA poate avea o contribuție deosebit de importantă", a spus noul ambasador al României în SUA, George Maior, în deschiderea evenimentului. 

"Este cunoscută preocuparea dumneavoastră pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și acest lucru s-a tradus în multe gesturi și acțiuni semnificative. La nivelul Strategiei de Apărare a țării acest aspect este menționat în mod explicit ceea ce presupune multe responsabilități pentru multe instituții inclusiv pentru MAE și ambasade", a adăugat Maior.

Ambasadorul a subliniat apoi că la eveniment sunt prezenți membri marcanți ai comunității din New York, intelectuali, medici, ingineri, oameni de afaceri, reprezentanți ai Bisericii.   

Îndemn pentru partenerii americani  

Apoi, Klaus Iohannis a fost invitat la microfon. Șeful statului le-a spus românilor stabiliți peste ocean că întâlnirea, la fel ca și cele pe care le-a avut cu reprezentanții comunităților românești din Europa, îi arată că, indiferent de distanțe, apartenența la o națiune nu se pierde niciodată. "În mod particular voi, cei de aici, din Statele Unite ale Americii, sunteți și departe și aproape în același timp. Departe din rațiuni care nu țin de niciunul dintre noi, aproape prin atașamentul față de România și prin valori", a spus Iohannis.

"Voi, care îndrăgiți meleagurile natale și le cunoașteți potențialul, sunteți cei mai în măsură să-i îndemnați pe partenerii americani să descopere la rândul lor România, fie ca turiști, fie, de ce nu, ca investitori, știind că vor găsi în țară oameni creativi și performanți, dar și oportunități", le-a cerut șeful statului românilor stabiliți în America.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate