Zeci de nord-coreeni vor fi executaţi. Care este motivul

Zeci de nord-coreeni vor fi executaţi. Care este motivul

Treizeci şi trei de nord-coreeni vor fi executaţi, fiind acuzaţi că intenţionau să dea jos regimul lui Kim Jong-un, prin înfiinţarea unei reţele ilegale de biserici.

Ei s-ar fi apropiat de un misionar creştin şi ar fi primit bani pentru a organiza o reţea ilegală de 500 de biserici, potrivit Daily Mail.  

Pedepsele pentru cei care încearcă deturnarea regimului sunt mult mai dure ca de obicei, susţin analiştii politici, în contextul în care liderul de la Phenian se luptă cu un val de numulţumire faţă de doctrina regimului.

Pastorul baptist  Kim Jung-wook a fost arestat în octombrie anul trecut şi încarcerat, pentru încercarea de a stabili o reţea subterană de biserici creştine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămana trecută, acesta a apărut într-o conferinţă de presă pentru a-şi cere scuze pentru comiterea de crime impotriva statului, susţinând că a fost ajutat de serviciile secrete sud- coreene.

"Am dorit transformarea Coreeei de Nord într-o ţară religioasă şi să îi distrug guvernul actual şi sistemul politic. Am primit bani de la serviciile secrete, instrucţiuni şi am aranjat ca cetăţeni nord-coreeni să devină spioni pentru ele", a spus Kim Jung-wook .

Departamentul pentru Securitatea Statului urmează să ducă la îndeplinire zecile de execuţii. Potrivit presei internaţionale, anul trecut au existat între 40 şi 80 de execuţii publice.