Kelemen Hunor: "UDMR cu fracţiunile din Senat şi Camera Deputaţilor suntem limba cântarului"

Kelemen Hunor: "UDMR cu fracţiunile din Senat şi Camera Deputaţilor suntem limba cântarului"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Târgu Mureş, că grupurile UDMR din Senat şi din Camera Deputaţilor reprezintă 'limba cântarului' în privinţa formării unei noi majorităţi şi că există trei variante între care Uniunea trebuie să aleagă.

"În aceste zile trebuie să discutăm o situaţie nouă. De două zile, coaliţia guvernamentală de 70% USL s-a descompus. UDMR cu fracţiunile din Senat şi Camera Deputaţilor suntem limba cântarului, depinde de noi dacă recunoaştem şansele momentului. Avem trei opţiuni: fie în opoziţie, fie să sprijinim Guvernul din Parlament, fie că am recunoscut situaţia care se conturează şi dacă formulăm condiţii bune, nu de dragul Guvernului, dar la început de an electoral, alegerile PE şi prezidenţiale din România, putem spune 'Da, în anumite condiţii, vom accepta guvernarea.Despre asta vom vorbi azi şi mâine cu preşedinţii judeţeni. Luni trebuie să luăm o decizie, până la ora prânzului, dacă primim mandatul, pe cine alegem. Cred că suntem suficient de înţelepţi şi experimentaţi", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a recunoscut că Uniunea are în prezent o dilemă privind modalitatea de urmat în acest sens pentru a reprezenta cât mai bine interesele maghiarilor din Ardeal.

Liderul UDMR a apreciat că în 2014 cea mai are provocare sunt alegerile din Parlamentul European, având în vedere că Tratatul de la Lisabona se va revizui după 2015, că vor fi schimbări pentru minorităţile naţionale şi se vor deschide probabil noi căi, noi instituţii. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Guvernul Ponta III, cu UDMR şi fără liberali
  • UDMR, invitat la guvernare de Victor Ponta. Ce părere are Dan Voiculescu?
  • Kelemen Hunor a fost sunat de Victor Ponta. Președintele UDMR spune că varianta cea mai puternică este intrarea la guvernare
  • Surse. Steagul secuiesc, CONDIŢIE a UDMR pentru intrarea la guvernare