Editura Evenimentul si Capital

I se mai spune Fructul DIVIN sau HRANA LUI ZEUS. Cu siguranţă o să-l consumaţi

Autor: | | 0 Comentarii | 12264 Vizualizari

KAKI este fructul unor arbori din familia Ebenaceae, genul Diospyros. Culoarea variază de la galben deschis la portocaliu-roșiatic, iar forma sa este asemănătoare cu a roșiei sau a unui dovlecel galben, iar gustul este delicios. În ciuda dulceţii, Kaki conţine doar 60 de CALORII la 100 de grame.

Fructul Kaki este bogat în magneziu, un mineral ce reglează metabolismul şi combate depresia dar şi starea de oboseală, mai conţine şi nutrienţi cu care se “hraneste” muşchiul inimii.

Toate proprietățile fructului Kaki sunt unreal medicament. Kaki este recomandat şi pentru cei care suferă de varice şi sângerarea gingiilor. Fructul conține iod și este util în anumite maladii ale glandei tiroide. De asemenea, Kaki protejează organismul de bacterii, cum ar fi E.coli și Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus.

Pentru ca beneficiile să fie mai tangibile este suficient să mâncaţi unul sau două fructe pe zi. Nu uitaţi, Kaki este util doar în stare coaptă. În primul rând, acordaţi o atenție la dungile pe coaja fructului: cu cât acestea sunt mai multe, cu atât fructul este mai dulce. În plus, coaja trebuie să fie tare și netedă, iar pulpa moale (sau semi-moale).

Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc. Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conține carbohidrați de bună calitate și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. Kaki mai este bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten, care îi dă culoarea.

De recomandat este să evitați să-i mâncați coaja deoarece există riscul ca fructele să fie stropite cu antifungice care să mențină starea lor pe parcursul transportului sau la depozitare, deşi î mod normal se consumă cu tot cu coajă.

În concluzie: Kaki este poate cel mai complet si sănătos fruct pe care îl putem găsi în raionul cu fructe al magazinelor, preţul variază şi se vinde la bucată.

Loading...
Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate