Juniorii Napoca Rally Academy vor lua startul în Junior WRC şi Junior ERC

Juniorii Napoca Rally Academy vor lua startul în Junior WRC şi Junior ERC

Napoca Rally Academy a prezentat oficial programul Junior NRA, un program prin care juniorii Simone Tempestini şi Florin Tincescu vor participa în următorii doi ani în Campionatul Mondial de Raliuri, respectiv Campionatul European de Raliuri.

Napoca Rally Academy, prima echipă din România care a câştigat un titlu în Campionatul European de Raliuri (ERC), şi-a prezentat oficial şi programul prin care îi va susţine pe piloţii Simone Tempestini şi Florin Tincescu într-o campanie completă la nivel internaţional pentru următorii doi ani.

Simone Tempestini, campion naţional la juniori în 2013, va participa în Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC), iar Florin Tincescu, vicecampion la Cupa Dacia, va lua startul în Campionatul European de Raliuri (Junior ERC).

„Acesta a fost obiectivul principal al echipei Napoca Rally Academy încă de la înfiinţare. Ne-am propus să descoperim tinerele talente şi apoi saă le susţinem să ajungă cât mai sus în cariera lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Junior NRA este un proiect prin care Simone Tempestini şi Florin Tincescu vor lua startul în cele mai importante competiţii de raliuri din lume şi sunt sigur că rezultatele lor nu vor întarzia să apară”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

"Susţinerea financiară în lumea sporturilor cu motor este foarte importantă şi sunt încantat că Napoca Rally Academy are un astfel de program pentru tinerii piloţi. Fără investiţii în tinerii piloţi, acest sport nu are niciun viitor", a spus Titi Aur, primul pilot român care a avut un program complet în Campionatul Mondial de Raliuri.

Simone Tempestini, împreună cu copilotul său, Dorin Pulpea, vor lua startul la toate cele 6 raliuri din Campionatul Mondial incluse în Junior WRC cu un Citroen DS3 R3T.

Încă de la înfiinţare, Junior WRC a fost o rampă de lansare pentru piloţi, multiplul campion mondial Sebastien Loeb fiind primul câştigător al acestei competiţii. Pentru Simone Tempestini, sezonul în Campionatul Mondial va începe cu Raliul Portugaliei (3 - 6 aprilie) şi va continua apoi cu Raliul Poloniei (36 - 29 iunie), Raliul Finlandei (31 iulie - 3 august), Raliul Germaniei (21 - 24 agust), Raliul Franţei (2 - 5 octombrie) şi Raliul Marii Britanii (13 - 16 noiembrie).

"Este o oportunitate uriaşă şi voi încerca să profit de ea la maximum. Am început deja testele cu noua maşină şi de abia aştept să concurez alături de cei mai buni piloţi din Junior WRC.

Programul meu din WRC este stabilit pentru următorii doi ani, iar în primul sezon obiectivul meu este să adun cât mai multă experienţă cu modelul DS3 R3T, o maşină complet nouă pentru mine, iar apoi, în 2015, să mă lupt pentru titlu", a spus Simone Tempestini.

Campania lui Florin Tincescu, vicecampion la Cupa Dacia în 2013, a început cu etapa din Letonia şi va continua cu raliurile din Azore (15 - 17 mai), Belgia (19 - 21 iunie), Cehia (29 - 31 august), Elveţia (23 - 25 octombrie) şi Corsica (6 - 8 noiembrie).

Juniorul Napoca Rally Academy va concura cu modelul Citroen C2 R2 Max şi va avea şi el un program complet pentru următorii doi ani.

"În acest sport cel mai important lucru este continuitatea şi mă bucur că programul se întinde pe următorii doi ani. Concurenţa în Junior ERC este foarte mare, dar pentru mine este o oportunitate uriaşă şi voi profita de această şansă la maximum”, a spus Florin Tincescu, care va concura împreuna cu Iulian Nicolaescu.