Editura Evenimentul si Capital

Jandarmeria Română, amendată de judecătorul din “Grădința Groazei”. Magistratul cere aducerea minorilor la audieri, cu dubele, de oriunde s-ar afla

Autor: | | 6 Comentarii | 662 Vizualizari

Magistratul Bogdan Alexandru Arhip care judecă dosarul "Grădinița Groazei", în care mai multe educatoare sunt acuzate de “maltratarea” copiilor din grădinița Micul Regat, din Constanța, a dispus, astăzi, amendarea Jandarmeriei Române cu 2000 de lei pentru că jandarmii constănțeni nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile pentru a-i aduce la audieri pe cei cinci minori, părți vătămate. Degeaba au spus avocații că există dovezi justificate ale lipsei copiilor de acasă.

Copiii a căror audiere în sala  de judecată, cu mandat de aducere executat de jandarmii constănțeni, a fost dispusă pentru a treia oară de judecătorul de caz nu au putut fi aduși cu dubele în instanță. Patru erau plecați din oraș, al cincelea era acasă însă medicul curant i-a dat scutire medicală, fiind bolnav.“Toate acestea au efect asupra copiilor. De trei termene încoace se trezesc cu Jandarmeria să aducă cu duba niște copii în condițiile în care nu exista tratament specific în astfel de situații”, a explicat, în plen,  avocatul Marius Mocanu.

Judecătorul Arhip refuză statutul de "martor vulnerabil" pentru copii

Părinții nu se împotrivesc audierilor însă au solicitat stabilirea unui cadru adecvat. Avocații au cerut astfel ca minorii  să fie încadrați ca martori vulnerabili “pentru că legea prevede ca în cazul în care există minori care au suferit ca urmare a unor infracțiuni, judecătorul le poate acorda acest statut”. Acordarea statutului de martor vulnerabil dă posibilitatea ca audierea să se facă în anumite condiții, inclusiv într-o altă încăpere în care să fie prezent  doar minorul, părintele, psihologul. Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip, imperturbabil, cu aceeași privire stranie țintită către tavan, a spus însă că “audierile vor avea loc în această sală de judecată”.

La termenul următor, minorii vor fi “săltați” de oriunde și aduși cu dubele

Următorul termen stabilit de judecătorul de caz este 28 octombrie, dispunând alte mandate de aducere care, însă, vor fi executate de “alte persoane în măsură să îi aducă pe minori la audieri”, de oriunde s-ar afla micuții. Alte persoane fiind, cel mai probabil, jandarmii din alte structuri în afara celor de la Inspectoratul Județean Constanta care “nu și-au îndeplinit atribuțiile”. Asta deși atât reprezentanții jandarmilor cât și cei de la Direcția de Ocrotire a Copilului Constanța au dovedit că procedurile pentru executarea mandatelor de aducere a copiilor, au fost îndeplinite. Jandarmeria Română s-a trezit astfel amendată cu 2000 de lei. Părinții, nu.

Doctorul minorilor din "Grădinița Groazei", arestat pentru viol, eliberat de judecătorul Arhip

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate