Editura Evenimentul si Capital

Judecătoarea Pușoiu de la Înalta Curte era trecută în rezervările companiei de turism drept ”extra person” pentru a nu fi identificată

14-07/02-judecatoare-si-avocata-cp-465x390
Autor: | | 22 Comentarii | 2554 Vizualizari

Afaceristul Gabriel Chiriac plătea excursiile judecătoarelor de la instanța supremă prin intermediul unor contracte de asistență juridică. Iuliana Pușoiu a fost trecută în acte ”extra person” pentru a nu-i fi pomenit numele pe rezervările de la hoteluri. Potrivit procurorilor DNA, banii folosiţi pentru a plăti excursia judecătoarei Puşoiu Iuliana în Malaezia au provenit de la firma Romarta, controlată de omul de afaceri Chiriac Gabriel care a dispus, la solicitarea avocatei Gherbovan Silinescu Claudia, transferarea în contul Societăţii de Avocatură Gherbovan Silinescu a sumei de 51.917,56 lei. Din acest cont a fost folosită de Gherbovan Silinescu Radu suma necesară plăţii excursiei pentru judecătoarea Puşoiu Iuliana. ”Operaţiunea juridică efectuată în scopul împiedicării identificării folosinţei sumei pentru darea de mită a constituit-o încheierea formală a unui contract de asistenţă juridică cu Societatea de Avocatură Gherbovan Silinescu”, se arată în documentele procurorilor.

Martora Agenției

Într-o convorbire telefonică interceptată de priocurori, Gherbovan Silinescu Claudia şi o martoră de la agenţia de turism care a vândut deplăsările discută detaliile excursiei oferită ca mită judecătoarei Puşoiu Iuliana. Avocata nu pronunța nume niciodată la telefon:

Gherbovan Silinescu Claudia: Am o rugăminte ….În aceeaşi….Perioadă cu G…Şti la ce mă refer

N N F: Mda…

G S C:Că nu-ţi spun mai multe.

N N F: Nu, nu !

Gherbovan Silinescu Claudia: Că eşti fată deşteaptă. La fel …ă, vezi că e doamna aia care trebuia să meargă cu noi în iarnă şi n-a mai mers. Ai acolo numele.

N N F:Îhî. Doamna….

Gherbovan Silinescu Claudia: Şti de cine vorbesc da?

N N F: Da, da, da!

Gherbovan Silinescu Claudia: Cu P şi cu .

NNF: Iarnă…

Gherbovan Silinescu Claudia: P şi cu…

N N F Da, da, da! Idem G.

Gherbovan Silinescu Claudia: Aşa. Idem ca astă iarnă. Idem ca ... Douăzeci, cu douăzeşi şapte.

 N F:Nu mai spuneţi că ştiu

Gherbovan Silinescu Claudia: Şi îi faci la fel ca      că ele o să vină împreună.

NNF:Îhî. OK.

Cârdășia infracțională

Aşadar, probele administrate în cursul urmăririi penale au relevat fără dubiu ”o cârdăşie infracţională  între ,,excursionişti  şi interesele din dosare,”, arată DNA. De altfel, analiza documentelor referitoare la acea excursie la care au participat mai multe persoane(care şi-au achitat biletul) reflectă un aspect extrem de sugestiv – numai pe acest document care privea rezervarea pentru sejurul judecătoarei Puşoiu Iuliana apare menţiunea ”on extra person”, restul persoanelor  care au dorit să facă excursia şi-au dat numele. ”Din punct de vedere caracterial acest fapt relevă în mod jenant că inculpata, magistrat s-a pretat la a accepta să fie trecută pe cazarea cuiva ca on extra person doar ca să nu plătească, mai exact ca să fie plătită pentru serviciul prestat în dosarele celor interesaţi”, consideră anchetatorii.

Rezervare discretă

Pentru cazarea de la Resort & Spa Westin Langhawi, făcută începând cu data de 21.04.2011 pentru 5 nopţi alături de fiica soţilor Gherbovan Silinescu Claudia,  Bojin Adina,  apare menţiunea + on extra person.[fila nr.251 vol.6 care relevă că voucher –ul de hotel cuprindea rezervarea făcută  de către agent ref: Flori pentru perioada 21.04.2010 – 5 nopţi la Westin Langkawi Resort& Spa pentru Bojin Adina + on extra person;]. În acest voucher s-a precizat expres că turistul trebuie să se prezinte cu voucher - ul la sosire,întrucât acesta reprezenta dovada că rezervarea a fost făcută. Practic  voucher - ul reprezenta o confirmare a călătoriei turistului, iar la recepţie odată cu sosirea clientului trebuia prezentat, deoarece voucher-ul de cazare şi de servicii nu este transferabil unei terţe persoane.

Judecătoarea invizibilă

Aşadar, realitatea documentelor, a relevat că identitatea pe care a avut-o Puşoiu Iuliana între membrii familiei Gherbovan Silinescu pentru excursia din Malaezia a fost aceea de ,, on extra person,,. Dar, pentru că în documentele de aeroport şi  voucherul de transfer de la aeroport nu a putut fi trecută ca ,, on extra person,, datorită regulilor stricte de la aeroport singurul document în care inculpata figurează ca turist a fostborderoul biletelor de avion. Toată plata excursiei inculpatei Puşoiu Iuliana a fost făcută, aşa cum rezultă din documentele de la agenţie din data de 19.04.2011 întocmite de acelaşi agent, martora N. F. G de către inculpatul  Gherbovan Silinescu Radu.

A încercat să acopere faptele

Radu Gherbovan Silinescu i-a solicitat agentei de turism să întocmească factura fiscală seria MRU nr.8005386 din 30.04.2011, prin care a stornat contravaloarea biletului de avion facturat iniţial în baza facturii fiscale seria MSH 11 nr.1110305 din 31.03.2011 şi i s-a restituit lui Gherbovan Silinescu Radu suma de 1860 euro pe care acesta a ridicat-o de la casierie în baza dispoziţiei de plată nr 243 din 10.05.2011 şi în aceeaşi zi, martora a întocmit factura fiscală  seria MRU nr.8005388 din 30.04.2011 pe numele numitei Puşoiu Iuliana pentru suma de 1860 euro+chitanţă fiscală seria MTC 4 nr.0045926 din 10.05.2011(fila nr.10 vol.3) pe care le-a înmânat lui Gherbovan Silinescu Radu.

”Aşadar, Gherbovan Silinescu Radu a determinat-o pe martora de la agenția de turism să întocmească acele stornări false, pentru  a- i constitui probă  inculpatei Puşoiu Iuliana”, se ami arată în documentele anchetatorilor .

Fără rezervare la hotel

”Prin urmare, nici un element de fapt nu face dovada că Puşoiu Iuliana a fost un  turist onest care şi-a achitat excursia. Este imposibil de acceptat apărarea sa, aşa cum a încercat să o prezinte prin declaraţia din data de 7.10.2011 conform căreia: ,,în martie sau începutul lunii aprilie 2011 s-a întâlnit în faţa biroului său, pe holul ÎCCJ, cu inculpatul Gherbovan Silinescu Radu şi i-a dat acestuia suma de 2400 euro pentru excursia din Malaezia, pentru care ar fi primit factură de la acesta abia în 27.04.2011 când a revenit din Malaezia, dar numai pentru suma de 1800 euro, preţul transportului…şi nu s-a interesat  şi nu a cerut acestuia explicaţii pentru faptul că pe factură nu se regăsea întreaga sumă…,, ( fila nr.74 vol.1 up). Şi dacă admitem că ar fi fost împrumutată de către inculpatul Silinescu Gherbovan Radu cu bani pentru excursie, într-o astfel de variantă, Puşoiu Iuliana s-ar fi aflat pe listele de rezervări ale agenţiei,aşa cum s-au regăsit toţi cei care au făcut parte din grupul cu care aceasta a petrecut sejurul şi ar fi fost cuprinsă în toată cronologia demersului de pregătire, rezervare şi deplasare în vacanţă. Ori, din probele  administrate rezultă cu evidenţă că este singura din grup care nu a figurat pe lista de rezervare la hotel, ci doar pe biletul de avion căci nu au avut cum să încalce această regulă strictă a companiilor aeriene”, continuă procurorii.

Gherbovan Silinescu Claudia apoi a dat declaraţii în care a negat faptele reţinute în sarcina sa, prezentând derularea evenimentelor în succesiunea lor, însă golite de semnificaţia lor reală. Referitor la relaţia sa cu judecător Bîrsan Gabriela Victoria a arătat că au fost colege la judecătorie, iar după ce a devenit avocat în 1996, 1997 au avut relaţii amicale şi s-au întâlnit sporadic, sens în care uneori mergeau la restaurantul Marshal lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ultima dată în februarie 2011…;a mai arătat că  la întâlniri venea şi judecător Puşoiu Iuliana şi alţi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Colege din 1987

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate