Editura Evenimentul si Capital

Judecătoarea Claudia Cipariu de la Tribunalul București, exclusă din magistratură

Autor: | | 1 Comentarii | 1607 Vizualizari

Judecătoarea Claudia Cipariu, de la Tribunalul București, a fost exclusă miercuri din magistratură. Decizia vine în urma constatării de către CSM a abaterii disciplinare, constând în întârzieri în redactarea a 53 de hotărâri judecătorești, dintre care unele cu o durată mai mare de doi ani.

Potrivit unui comunicat al CSM, Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului a admis acțiunea formulată de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei Cipariu.

"Acesteia i-a fost aplicată sancțiunea excluderii din magistratură, reținându-se în sarcina sa comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, constând în 'întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile'. S-a constatat că doamna judecător a înregistrat întârzieri în redactarea a 53 de hotărâri judecătorești, dintre care unele cu o durată mai mare de doi ani", se arată în comunicat, conform Agerpres.

Potrivit CSM, conduita adoptată de către judecătoarea care activează în materie penală în cadrul Secției I Penală a Tribunalului București are consecințe asupra dreptului recunoscut părților de a beneficia de soluționarea cauzei într-un termen rezonabil.

De asemenea, poate determina și constatarea intervenirii prescripției răspunderii penale pentru faptele reținute în sarcina inculpaților din acele dosare, ceea ce face ca scopul procesului penal să nu fie atins.

"Instanța disciplinară a mai avut în vedere la stabilirea sancțiunii și faptul că doamna judecător nu se află la prima abatere disciplinară, fiind în trecut sancționată cu avertisment pentru săvârșirea aceluiași tip de abateri — efectuarea cu întârziere a lucrărilor din motive imputabile", precizează CSM.

Hotărârea secției va fi redactată și publicată pe site-ul Consiliului în termen de 20 de zile de la pronunțare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate