Editura Evenimentul si Capital

Jobul subțire, cu experiență în domeniu se obține

14-06/19-dacia-rzv-0033-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 203 Vizualizari

Companiile mari din industrie și servicii recrutează, în această perioadă, viitori angajați pentru posturile pentru care sunt necesare studii superioare. Șanse au doar cei care au activat în domeniu. Specialiștii în recrutare avertizează că măsluirea CV-urilor poate fi ușor deconspirată.

Marile companii care recrutează în acest moment cer un minimum de doi-trei ani de experiență într-un domeniu similar pentru ocuparea unui post vacant. De exemplu, Renault face angajări pentru București și Titu, pentru posturi precum cele de responsabil rapoarte clienți și manager de proiect dezvoltare electronică. Candidații potriviți au neapărat o licență în inginerie cibernetică sau electronică, cunosc bine măcar o limbă străină, știu să comunice bine și sunt rezistenți la stres. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 6 iulie.

Retailerul Auchan își mărește organigrama și are nevoie de manageri de departament în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Suceava, Timişoara și Târgu-Mureş.

Specialiștii în recrutare îi sfătuiesc pe aplicanți să nu-și trimită CVurile decât dacă îndeplinesc toate condițiile impuse de angajator. „Minimul de experiență sau limba străină sau cunoștințe de soft-uri este cerința obligatorie; angajatorii au aceste cerințe deoarece în poziția vacantă trebuie să vină cineva cu aceste abilități tehnice și/sau competențe fără de care nu își poate exercita și duce la bun sfâeșit sarcinile de lucru (contabil care nu știe să utilizeze PC-ul) și care să aducă o armonie și un echilibru echipei. Este ca o piesă dintr-un puzzle și astfel, fără acele compețente sau cunoștințe, puzzle-ul ar fi incomplet, la fel și echipa nu ar aduce randament operațional”, explică Leonard Rizoiu, managerul firmei de recrutare LeoHR.

Acesta adaugă că: "Dacă căutăm pe cineva cu limba franceză avansat este pentru că discuțiile cu ierarhicul sau cu echipa operațională se face în limba specificată, dacă căutam oameni care știu să lucreze în ERP atunci căutam această competență pentru că nu avem timp să formăm pe cineva".

Leonard Rizoiu mai spune că un recruiter care face un interviu bazat pe competențe are un check list : are 3 ani experiență in automotive - da, ok, să vedem urmatoarea cerință : știe limba franceză - da, mergem mai departe, știe să utilizeze Catia V5 - nu,atunci ne oprim aici, să vizualizăm următorul candidat.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate