Editura Evenimentul si Capital

Jack SPINTECĂTORUL are PORTRET-ROBOT de 10 ani, însă tot nu a fost PRINS

El este Jack Spintecătorul
Autor: | | 1 Comentarii | 1216 Vizualizari

Cercetătorii britanici reușeau în urmă cu zece ani o nouă mare victorie, făcând portretul robot al vestitului asasin anonim din secolul al XIX-lea, Jack Spintecătorul.

Ei au dat asigurări că portretul este "extrem de aproape de realitate".

Jack Spintecătorul, a reușit să nu fie prins de Poliție în anii 1880.  Era căutat pentru că a ucis și mutilat cel puțin cinci prostituate din Londra.

Echipa de la Scotland Yard l-a descris pe criminalul în serie ca arătând "înspaimântător de normal", dar era capabil de acte de cruzime inimaginabile.

Unul dintre directorii departamentului de criminalistică a Scotland Yard, Laura Richards, care i-a studiat și pe criminalii în serie Fred West și Ian Huntley, a decis să redeschidă faimosul dosar, ajutându-se de tehnici moderne de investigație. Ea a apelat la o echipa de experți, inclusiv un geograf, patologi și istorici pentru a afla dacă poate rezolva cazul vechi de peste un secol.

Rezultatul: cel mai fidel portret robot din punct de vedere fizic și psihologic care a fost întocmit vreodată.

Laura Richards afirma că Jack Spintecatorul avea între 25 și 35 de ani, o constituție robustă, în jur de 1,68 m înalțime. "Pentru prima dată, am putut înțelege ce fel de persoană era acest criminal. Putem acum să estimăm cam în ce zonă locuia, cam pe ce stradă chiar, cum arăta și, mai mult decât atât, putem ști cum a reușit să scape de justiție".

Șeful Poliției Metropolitane, John Grieve, credea, în 2006,  că asasinul ar fi fost prins dacă informațiile ar fi fost descoperite la vremea respectivă: "am ajuns cel mai departe cu informațiile de când a apărut acest criminal. Atunci, ar fi fost suficiente aceste date ca polițiștii să înceapă să bată pe la uși și să întrebe de el... sigur l-ar fi prins".

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate