Ivan: Un Congres extraordinar al USL pentru candidatura lui Antonescu la prezidenţiale nu ar avea sens

Ivan: Un Congres extraordinar al USL pentru candidatura lui Antonescu la prezidenţiale nu ar avea sens

USL are candidat la funcția de președinte al României, acest candidat este Crin Antonescu și un Congres al Uniunii pentru revalidarea sa nu are sens, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, la RFI.

"De principiu, decizia a fost luată cu mult timp în urmă în toate forurile statutare ale partidelor care alcătuiesc Uniunea Social Liberală. Prin urmare, o decizie luată nu trebuie reconfirmată. În acest moment, Uniunea Social Liberală are candidat la funcţia de preşedinte al României şi acest candidat este Crin Antonescu. Nu s-a schimbat absolut nimic, prin urmare nu văd de ce ar trebui să facem un Congres, ca să confirmăm ceva. Dacă s-ar fi schimbat situaţia, atunci probabil că alte decizii ar fi trebuit luate, dar ca să faci un Congres doar pentru a lua aceeaşi decizie n-are sens", a spus Cătălin Ivan. Purtătorul de cuvânt al PSD a adăugat că  "obiectivul PSD este câştigarea alegerilor prezidenţiale în această formulă, cu PNL, PC şi UNPR, avându-l drept candidat pe Crin Antonescu". "Situaţiile pot fi mai mult sau mai puţin tensionate de-a lungul activităţii unei uniuni politice formate din mai multe partide. Dar atâta timp cât obiectivele rămân aceleaşi şi partidele luptă pentru îndeplinirea lor, nu cred că are sens să facem Congrese extraordinare", a mai spus Cătălin Ivan. Vicepreşedintele PNL Florin Ţurcanu, a declarat, vineri, că va propune în viitoarea şedinţă a conducerii PNL organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a decide asupra candidaturii lui Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al României.

"Trebuie să clarificăm lucrurile. Dacă rămânem la guvernare şi în USL, trebuie să facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, şi mai validăm sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile şi vedem cât putem obţine singuri. Ca să rămâi la guvernare, trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL şi şi candidatul la prezidenţiale', a mai afirmat Ţurcanu. CITIȚI ȘI:
  • TENSIUNI ÎN USL. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, îi răspunde lui Țurcanu: Nu există Congresul USLhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/un-vicepresedinte-al-pnl-cere-organizarea-unui-congres-al-usl-pentru-validarea-candidaturii-lui-crin-antonescu-la-prezidentiale-1075090.html
  • Un vicepreşedinte al PNL cere organizarea unui congres al USL pentru validarea candidaturii lui Crin Antonescu la prezidenţiale
  • Vicepreşedintele PSD Gabriela Vrânceanu Firea: Cel mai bine ar fi ca USL să se rupă în martie
  • Vicepreşedintele PNL Marian Petrache: Dacă vor să rupă USL, foarte bine, să-l rupă