CAZUL ELEVEI DISPĂRUTE. Iulia Ionescu și familia acesteia vor fi evaluate psihosocial de Direcția Protecția Copilului Sector 6

CAZUL ELEVEI DISPĂRUTE. Iulia Ionescu și familia acesteia vor fi evaluate psihosocial de Direcția Protecția Copilului Sector 6

Iulia Ionescu și familia acesteia vor fi evaluate psihosocial de Direcția Protecția Copilului Sector 6, care le va oferi servicii de consiliere și suport pentru depășirea situației dificile, potrivit unui comunicat al autorității locale.

Direcția Protecția Copilului Sector 6 s-a autosesizat și a dispus măsurile ce se impun în această situație, atrăgând atenția că mediatizarea excesivă a situației familiale și prezentarea de aspecte din viața privată a copilului pot avea efecte negative asupra acestuia, traumatizate, care pot afecta dezvoltarea sa psihosocială.

  • Cazul elevei dispărute: "Călugării nu pot fi traşi la răspundere"

Potrivit legislației, copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice și a vieții intime, private și familiale, fiind interzisă orice acțiune de natură să afecteze imaginea sa publică sau dreptul acestuia la viața intimă, privată și familială. Iulia Cristiana Ionescu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul "Sfântul Sava", care miercurea trecută a dispărut în drum spre școală, a fost adusă sâmbătă în Capitală și predată familiei. Minora a fost identificată de oamenii legii într-un tren care venea dinspre Suceava și se îndrepta spre Bacău. La Poliția Capitalei s-a constituit un punct de comandă format din judiciariști de la DGPMB, de la Investigații Criminale — IGPR, dar și ofițeri de la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă pentru a o găsi.

Ne puteți urmări și pe Google News