Editura Evenimentul si Capital

ISU, descarcerat de DNA din hățișul de la Colectiv | Noaptea îngerilor

În urma tragediei din seara de 30 octombrie și-au pierdut viața 60 de tineri FOTO: MARIAN ILIESCU
Autor: | | 0 Comentarii | 617 Vizualizari

Un nou dosar penal a fost deschis la DNA după ce s-a aflat că Inspectoratul pentru Situații de Urgență București știa de existența clubului Colectiv în incinta fostei fabrici Pionierul.

 Aflaseră – sau ar fi trebuit să afle – dintr- un fax, trimis pe 23 septembrie, prin care erau informați că pe 25 și 26 septembrie se desfășura o manifestare cu peste 2.000 de participanți. Cu mai bine de o lună înainte de tragedia din 30 octombrie.

Organizatorii au confirmarea că faxul lor a fost procesat, pentru că au primit și un răspuns, un set de instrucțiuni stas privind prevenirea incendiilor.


Reprezentanții Emagic: „Existaseră evenimente organizate anterior în Clubul Colectiv de ani de zile. Nu i-am întrebat pe patroni dacă au autorizație ISU!” | Noaptea îngerilor


Asta înseamnă că cineva de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – un funcționar probabil plictisit de propria muncă – a văzut informarea și a trimis-o spre „soluționare” la inspectoratul București-Ilfov. De aici, un alt funcționar a dat forward la un răspuns pe care îl au pregătit dinainte, dar nu a dat măcar o căutare prin baza de date pentru a vedea dacă în fax se vorbește de un club autorizat sau nu de ISU. Mai mult, mai trimite un răspuns, că manifestarea nu necesită prezența unui pompier.

Nici șefii care văd corespondența instituției nu au verificat dacă e vorba de un club autorizat.

Neglijența în serviciu ar putea fi acuzația care li se va aduce celor prin mâna cărora a trecut faxul Emagic.

Asta dacă procurorii nu vor avea date că știau de existența clubului și au lăsat niște inconștienți să se joace de-a moartea cu 2.000 de suflete. Atunci, ar fi abuz în serviciu.

Tragedia de la Colectiv scoate astfel în evidență că ISU nu are norme de funcționare clare, că e guvernată în multe puncte-cheie de bunul plac al lucrătorilor de diverse grade și funcții.

Un haos care ucide.


Reprezentanții Emagic: „Existaseră evenimente organizate anterior în Clubul Colectiv de ani de zile. Nu i-am întrebat pe patroni dacă au autorizație ISU!” | Noaptea îngerilor


Șefii ISU, duși cu mandat la DNA

Inspectorul șef colonel Mihai Mirel Guță, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Șchiopu, și adjunctul locotenent colonel, Giani Aldoiu au fost aduși aseară, cu mandat, la audieri. Aceștia au fost suspendați din funcții, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul și la club, deși știa că va fi organizat un eveniment cu public numeros. Conducerea ISU a confirmat, ieri dimineață, că știa de existența clubului Colectiv. Această confirmare vine după ce Raed Arafat afirmase chiar în noaptea tragediei că acest club nu se află în baza de date a ISU. Până la închiderea ediției nu a fost anunțată noua conducerea, iar potrivit unor surse, astăzi vor mai fi audiate și alte persoane.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate