Israelul îi aduce un ultim omagiu fostului premier Ariel Sharon

Israelul îi aduce un ultim omagiu fostului premier Ariel Sharon

Israelul, îndoliat, se pregăteşte duminică să îl conducă pe ultimul drum pe fostul său premier Ariel Sharon, care a încetat din viaţă sâmbătă şi va fi înmormântat luni, la ferma familiei sale din partea de sud a ţării, relatează AFP.

Toate mass-media au dedicat spaţii ample acestei figuri emblematice a dreptei israeliene, care a murit la 85 de ani după o comă de opt ani, provocată de un accident vascular cerebral fulgerător.

Posturile de radio şi de televiziune au prezentat, timp de mai multe ore, mărturii de oamenilor politici israelieni, precum şi ale camarazilor de arme ale fostului general, al cărui trecut este considerat controversat.

Duminică, israelienii îi vor putea aduce un ultim omagiu lui Sharon la Knesset, unde sicriul va fi expus de la ora locală 12:00 la ora locală 18:00. Municipalitatea a prevăzut linii de autobuz pentru a aduce publicul la locul unde este expus sicriul şi a evita blocajele de trafic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni dimineaţă, de la la 9:30, o ceremonie oficială, în cadrul căreia vor lua cuvântul premierul Benjamin Netanyahu, preşedintele Shimon Peres, şi membrii familiei lui Sharon, va avea de asemenea loc în Knesset.

La ceremonie vor fi prezenţi vicepreşedintele american Joe Biden, fostul premier britanic, Tony Blair şi reprezentanţi diplomatici din numeroase ţări, potrivit Agerpres.

Sicriul va fi ulterior transportat de un convoi militar la ferma familiei lui Sharon din sudul ţării. Publicul va putea participa la înmormântare, fiind prevăzute şi în acest caz autobuze pentru transport, a precizat postul de radio al armatei.