Israelul a interceptat conversaţiile lui Bill Clinton cu Hafez al-Assad, în 1999

Israelul a interceptat conversaţiile lui Bill Clinton cu Hafez al-Assad, în 1999

Serviciile de informaţii israeliene au interceptat, în anul 1999, discuţiile pe care preşedintele american de la acea vreme, Bill Clinton, le-a purtat cu omologul său sirian, Hafez al-Assad, precum şi negocierile de la Camp David (SUA) pe tema conflictului israelo-palestinian, relatează Newsweek.

De asemenea, serviciile de spionaj israeliene au interceptat şi convorbirile telefonice între Hafez al-Assad şi ministrul sirian de Externe, tot în 1999, potrivit lui Ahron Bregman, autorul cărţii "Victorie blestemată: O victorie a Israelului şi a teritoriilor ocupate", care va fi lansată săptămâna viitoare în Marea Britanie.

Potrivit Newsweek, interceptările au fost efectuate de Unitatea 8.200, aparţinând Serviciului israelian de informaţii militare.

Întrebat de unde a obţinut informaţiile despre interceptări, Ahron Bregman a refuzat să ofere detalii. "Dar cred că trebuie să presupuneţi că, dacă o editură celebră precum Penguin a decis să publice această carte, probabil că a verificat situaţia şi a aprobat-o", a spus Bregman, scrie Mediafx.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News