ISRAEL. Ministrul Apărării CRITICĂ dur planul de pace propus de JOHN KERRY

ISRAEL. Ministrul Apărării CRITICĂ dur planul de pace propus de JOHN KERRY

Ministrul israelian al apărării Moshé Yaalon a lansat un atac virulent la adresa secretarului de Stat american, John Kerry, şi a planului său de pace, într-o convorbire private, potrivit cotidianului israelian Yedioth Aharonot.

„Secretarul de Stat american John Kerry - care a sosit aici decis şi animat de o obsesie neînţeleasă şi un fel de mesianism - nu poate să mă înveţe nimic în ceea ce priveşte conflictul cu palestinienii”, a spus Yaalon, potrivit agențiilor internaționale de presă citate de Agerpres. „Singurul lucru care ne poate salva este ca John Kerry să obţină Premiul Nobel pentru Pace şi să ne lase în pace”, a continuat pe un ton ironic ministrul israelian.

Aceste declaraţii vin la câteva ore după ce vicepreşedintele SUA Joe Biden a părăsit Israelul, unde a asistat la funeraliile fostului premier israelian Ariel Sharon şi a avut convorbiri cu premierul Benjamin Netanyahu.

La rândul său, deputatul Omer Bar-Lev (Partidul Muncii) a criticat afirmaţiile ministrului israelian al Apărării cu privire la secretarul de Stat american, relatează cotidianul Jerusalem Post. „O confruntare publică cu americanii este iresponsabilă şi afectează securitatea Israelului, poziţia sa internaţională şi relaţiile cu SUA”, a declarat Bar-Lev, membru al Comisiei de afaceri externe şi apărare din Parlament, după informaţiile apărute în cotidianul Yedioth Aharonoth.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul israelian al Apărării, un radical al guvernului condus de Benjamin Netanyahu, are o atitudine critică faţă de propunerile americane privind securitatea în Cisiordania, mai ales în Valea Iordanului, de-a lungul graniţei cu Iordania, precizează sursa citată.