Editura Evenimentul si Capital

Isprăvile primarului „invizibil” de la Sectorul 6. Desăvârșirea kitch-ului din Parcul Drumul Taberei va ajunge să coste 20 de milioane de euro

Peste fostul lac pe care te plimbai cu barca sau hidrobicicleta, acum un bazin betonat, a răsărit un ditamai podul hobanat FOTO: MARIAN ILIESCU
Autor: | | 8 Comentarii | 6074 Vizualizari

După ce a stricat un parc de legendă al Bucureștiului, cu 17 milioane de euro, Rareș Mănescu mai vrea să bage trei pentru a-și termina capodopera. Oamenii sunt revoltați. S-au tăiat copacii bătrâni și au apărut fierătanii ca în curtea fabricilor

Invizibilul primar al Sectorului 6 al Capitalei, Rareș Mănescu, când a fost ales edil, fără să fi fost văzut vreodată prin cartierele pe care încă le păstorește, din biroul său cu temperatură constantă a promis că va transforma înverzitul parc din Drumul Taberei, îndeobște cunoscut drept Parcul Moghioroș - cum se numea zona până în 1989 – într-un Central Park cum doar New York-ul mai are. Atâta doar că, după patru ani, fosta oază de verdeață, ce-i drept cam buruienoasă, s-a transformat într- o zonă ce seamănă, mai degrabă, cu un mixaj de pășuni pustiite, împănate cu fierătanii gigantice, similare cu cele din filmele care au apocalipsa pe generic. Iar locul lacului plin de bărcuțe și hidrobiciclete, și cu peștișori, a fost luat de un bazin betonat, de jumătate de metru adâncime. Copacii bătrâni au fost tăiați, „ecologic”, și în locul lor au fost plantați puieți care vor avea o coroană umbroasă doar când poza primarului actual de la „șase” va fi greu recunoscută și de Google.


FOTO: Copacii s-au rărit, iar sera preconizată este doar o structură metalicăNu mai sunt tobogane. Au apărut piste pentru câini

Au apărut uriașe structuri metalice în care se spune că va funcționa, cândva, o seră. Au dispărut, însă, toboganele și leagănele pentru copii, locul acestora fiind luat de niște chestii pe care prichindeii pot doar să se cațere sau să sară până li se face somn. Plus o pistă de antrenamet, profesionistă, pentru câini! 17 milioane de euro s-au băgat în pământul frecventat cu obstinație, aparent morbidă, de părinți cu copilașii lor, adolescenți în căutare de intimitate și pensionari dornici de socializare. Din care doar 300.000 de euro de la bugetul local, restul venind din fonduri UE. N-a fost de-ajuns! Mai nou, întru desăvârșirea dezastrului, Primăria Sectorului 6 vrea să mai investească în kitch-ul de la Moghioroș încă trei milioane de euro. De această dată, din banii noștri!


FOTO: Au dispărut toboganele și leagănele și au apărut niște chestii de sărit în sus care suportă și un adult de 115 kilograme„Au făcut un pod de zici că-i pasajul Basarab!”

Ștefan Bădărău (foto), economist, are 54 de ani și se plimbă zilnic prin parcul din Drumul Taberei. E fiert: „Băi, frate, zici că e IMGB, nu parc! Numa’ fiare și betoane! N-are nicio utilitate... Au tăiat copacii mari și vara zici că ești în Sahara, că nu se poate respira. Era mai bine înainte, că era un lac mare cu bărcuțe pentru copii și adulți. Ca-n Cișmigiu. Acu’ e un bazin de beton peste care au făcut un pod de zici că-i pasajul Basarab!”. E convins că lucrările de modernizare s-au făcut pentru șpagă. „Pe primar nu l-a văzut nimeni, pe teren, niciodată. Nici la TV!”, se umple de nervi omul.


FOTO: Ștefan BădărăuÎi vine în completare o bătrânică, Iuliana Badea, de 78 de ani. „Aici era, înainte, multă verdeață! Acu’, fierătaniile astea nu știu la ce folosesc...”, se uită bătrâna curioasă la stucatura din metal și sticlă, neterminată de ani buni, care ar fi trebuit să adăpostească o seră mai mare ca cea din Grădina Botanică. „Era o alee numai cu brazi. Au tăiat-o…”, suspină, cu regret, femeia. Când se uită la podul hobanat de peste balta betonată, se strâmbă: „Nu știu ce rost are? Că eu nu-l pot urca”.

„Au făcut praf banii europeni”

George, un arhitect de 33 de ani, a venit la plimbare cu băiețelul său, de doi ani și jumătate. „Am mers prin tot parcul și n-am găsit un loc de joacă pentru copil. Nu e niciun tobogan. Niciun leagăn. Dacă or fi, eu nu le-am văzut. Am luat țeapă. Nu sunt din zonă și am venit prima oară. N-o să mai vin!”, se supără omul. Apoi, cu o privire de profesionist, completează: „Ca specialist, îmi dau seama ce bani s-au băgat aici, dar lucrările de execuție și finisajele sunt execrabile! Ne-am dat țeapă maximă cu podul ăsta!”. Un inginer de 68 de ani, pensionar, pe nume George Badea, are alt of: „Dom’le, au apărut, de vara trecută, niște gândaci zburători, urât mirositori, de care nu poți să scapi!”. Dar de aspectul estetic ce zice? „Mă deranjează construcțiile astea metalice. Păi nu puteau să le facă din lemn sau să le acopere cu lemn?”, se întreabă inginerul. Cât despre primarul Mănescu, e foc și pară: „Nu l-am văzut decât pe afișe. Nici la TV nu apare. A, ba da, doar cu prietenul său, Crin Antonescu!”. Remarcă, atent, că mai toți copacii noi sunt deja uscați, iar cei în viață sunt tot cei vechi, rămași după defrișare. Suduie cu năduf: „Au făcut praf banii europeni și acum vor la fel cu banii noștri!”.


Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate