Editura Evenimentul si Capital

ISIS pornește războiul TERORIST împotriva DOLARULUI

Acesta este dinarul de aur cu care ISIS vrea să cucerească lumea
Autor: | | 3 Comentarii | 3119 Vizualizari

Statul Islamic a lansat duminică o nouă campanie pentru a destabiliza dolarul american, printr-o înregistrare video de 54 de minute realizată la cele mai înalte standarde profesionale.

Este pentru prima oară când o grupare teroristă îi declară Americii război financiar, notează site-ul de intelligence iraelian Debka.

O mulțime de grafice și formule sunt folosite pentru a demonstra că puternicul dolar nu este altceva decât o bucată de hârtie, a cărui valoare cade de la un an la altul.

„Evreii” sunt prezentați ca primii care se află în spatele acestui fals statut de cea mai puternică monedă din lume.

Întregistrarea ISIS face apel la piețele internaționale să înceteze să folosească dolarul și să se întoarcă la sistemul financiar al califatelor musulmane din Evul Mediu. Filmul oferă monedele care ar trebui să înlocuiască dolarul:

1. O monedă de un dinar, cântărind 4,25 grame de aur de 21 de carate valorează 139 de dolari, la prețurile actuale ale aurului;

2. O monedă de argint de un „dirham”, aflată acum în circulație în unele țări musulmane, cum ar fi Maroc, Emiratele Arabe Unite și regiuni din Libia, unde ISIS a reușit să pună mâna pe câmpuri petroliere și pe rafinării;

3. Două monezi de aramă, cunoscute ca „fulus”, și folosite la tranzacțiile mici, zilnice.

4. Jihadiștii ar urma să accepte și bijuteriile de aur la efectuarea plăților.

Înregistrarea arată imagini din procesul de producție al monedelor la o fabrică din Mosul, fieful ISIS din Irak.

În timp ce planurile teroriștilor de a porni un război împotriva dolarului amintesc de vremuri de mult apuse, trebuie notat că, doar cu doi ani în urmă, Iranul a cerut pentru vânzările sale de petrol în India aur și bijuterii, pentru a evita embargoul occidental.

Majoritatea cercurilor financiare internaționale au calificat intenția ISIS de a obține dominația mondială prin intermediul dinarului ca pe o aberație. Finanțiștii au amintit că ISIS însuși folosește dolari americani pentru a cumpăra arme de pe piața neagră și a-și plăti mercenarii.

Pe de altă parte, experții specializați în anti-terorism consultați de Debka au dezvăluit că jihadiștii sunt foarte serioși în ceea ce privește planul lor de a dezlănțui un război terorist asupra sistemului economic și financiar Occidental, având patru ținte:

1. ISIS se vrea mai mult decât o organizație teroristă, își dorește să fie o mișcare capabilă să creeze un stat islamic și să instituie o ordine mondială bazată pe principiile sale fundamentaliste;

2. Expansiunea teritorială și cuceririle sale au fost însoțite de piratarea resurselor naturale, în tentativa de a ajunge la pârghii de control economic zonal și internațional.

Eforturile ISIS de a captura terenuri bogate în petrol, uraniu, aur, argint și alte bogății naturale, demonstrează dorința de a domina regiuni precum Libia, Irak, Siria și Peninsula Sinai. În Afganistan, islamiștii au cucerit și i-au gonit pe talibani din regiuni bogate în metale prețioase.

3. Statul Islamic deține o poziție puternică pe piațele negre ale armelor și petrolului în Orientul Mijlociu, Africa și unele zone din Europa. Forța lor este suficientă pentru ca în unele cazuri să-i oblige pe comercianți să accepte ca monedă de plată dinarul de aur.

Iar aceștia nu au nici un motiv să refuze. Unii dintre ei folosesc deja în tranzacții „bitcoin”, o moneda virtuală care nu are în spate țări, economii sau bănci.

4. Ca și Al-Qaida în anii 1990, ISIS are mulți simpatizanți secreți printre puternicele și bogatele emirate din Golf. Dacă o sută dintre ei pot fi convinși că, pentru cauza Jihadului, este nevoie să facă comerț internațional în vechii dinari, atunci aurul islamist ar putea începe curând să se infiltreze în sistemul financiar mondial.

Prima reacție la chemarea la război financiar a ISIS a venit a doua zi, luni 31 august, din partea organizației radicale Hizb ut-Tahrir, filiala din Marea Britanie. Aceasta a cerut să se ia serios în calcul beneficiile pe care le-ar aduce o revenire la vechile monede de aur, care ar rezolva astfel criza datoriilor suverane ce amenință Europa, în loc să se tipărească „monede false la imprimantă”.

Înregistrarea video nu a fost dată publicității doar ca un instrument de propagandă împotriva finanțelor occidentale. Jihadiștii cred cu tărie că terorismul financiar poate fi o armă teribilă, cu care pot destabiliza economia mondială dominată de Statele Unite. Cu mult mai devastatoare decât atacurile sinucigașe cu bombe.
Alte articole din categoria: ISIS

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate