iPhone 4 se vinde la noi cu 5.000 de lei

iPhone 4 se vinde la noi cu 5.000 de lei

Deşi operatorul de telefonie mobilă este importatorul oficial, magazinul on-line a profitat de întârzierea cu care gadgetul va ajunge la noi şi deja l-a adus de la distribuitori din afara ţării.

Deşi nu sunt importatorii oficiali ai produselor Apple, eMag.ro, cel mai mare magazin on-line din România, a luat din nou faţa concurenţilor prin aducerea iPhone 4 la noi în ţară. În cazul acestui gadget, Orange România este importatorul oficial, însă compania încă nu a dorit să comunice când va ajunge telefonul în ţară.

Ca şi în cazul iPad-ului, eMag.ro a profitat de ocazie şi a importat masiv iPhone 4. Preţul nu este unul de neglijat, pornind de la aproape 5.000 de lei, în funcţie de varianta pe care o doriţi. Astfel, versiunea de culoare neagră de 16 GB ajunge să coste 4.989 lei, iar cea de 32 de GB - 5.739 lei.

În Marea Britanie, telefonul se vinde la un preţ de 600 de lire sterline (aproape 3.000 lei), la liber. Gadgetul este chiar mai scump şi decât iPad-ul care ajungea, când a fost adus la noi, cel mult la 3.600 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probleme cu stocurile din afară

Marţi a fost prima zi în care iPhone 4 a fost adus pe piaţă şi comenzile au şi apărut.

"Numai în prima zi am înregistrat 16 comenzi de iPhone 4. Cel mai căutat model este cel de 32 de GB. Cererea este destul de mare, însă există o problemă cu stocurile, având în vedere ritmul de vânzare din alte state", ne-a declarat Radu Apostolescu, directorul de marketing al eMag.ro.

Părţi bune şi părţi rele

Până în prezent, nimeni nu s-a îndoit de calitatea produselor Apple, deoarece acestea se ridicau de fiecare dată la nivelul aşteptărilor. Acest fapt este dovedit şi de vânzările din întreaga lume, dar şi de faptul că în Asia modelul a fost "clonat" în mai multe versiuni.

Ultimul model al iPhone, în schimb, s-a confruntat cu mai multe probleme, printre care şi pierderea semnalului dacă era ţinut într-o anumită poziţie. Defectul nu a împiedicat noua jucărie a Apple să fie vândută în mai bine de două milioane de exemplare în numai o săptămână de la lansare.

Unii români critică preţul gadgetului

Comentariile vizitatorilor care au intrat pe pagina eMag.ro sunt, în general, contra acestui telefon. Marea lor majoritate acuză un preţ mult prea mare pentru defectele pe care le are. Potrivit lor, un preţ rezonabil ar fi undeva la 3.000 de lei.

"Deocamdată preţurile la iPhone 4 sunt umflate bine la noi faţă de restul lumii... 1.100 de euro, nu ştiu de unde poate să scoată unii aşa preţuri, măcar nu s-au apucat ca şi Altex să ceară 2.000 de euro :)). În Marea Britanie îl găseşti la 599 lire (sim free) adică jumăte din preţul de la eMAG", scria pe site-ul respectiv Vlad Şerdean.

CARACTERISTICI

Cu ce se laudă ultimul gadget al Apple

  • Reţea GSM: 850/900/1800/1900 MHz
  • Durata de convorbire: până la 7 ore pe 3G, până la 14 ore în 2G 
  • Flash Drive: 16 şi 32 GB
  • Temperatura maximă de operare: 32 grade Celsius
  • Funcţia de busolă digitală
  • Video: înregistrează în format HD (720 p) până la 30 de cadre pe secundă cu suport audio
  • Greutate: 137 de grame
  • Browser: Safari
  • Culori: suportă 16 milioane de culori
  • Procesor: 1 GHz Apple A4

5.739 de lei costă varianta mai scumpă (cea de 32 de GB) a iPhone 4, care se vinde deja în România de marţi