Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA | VIDEO

Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA | VIDEO

Adrian Năstase a devenit pe nedrept şi în mod exagerat simbolul corupţiei în România a declarat, la RFI, fostul președinte Ion Iliescu.

"Sper să se încheie acest coşmar, care este şi nedrept pe de o parte. Altminteri, sigur, fiecare răspunde de faptele lui, dar e o chestiune care într-adevăr a devenit agasantă şi pentru omul în cauză şi pentru climatul general şi pentru încrederea în instituţii", a declarat Ion Iliescu. Fostul președinte consideră că este nedrept ce i se întâmplă lui Adrian Năstase. "Vorba aia, a fost o dată o încercare, eliberat, din nou reîncarcerat. A devenit simbolul corupţiei în România? Mi se pare că e cam exagerată treaba asta! (...) Mi se pare că a căzut la mijloc un om care are şi meritele lui în toată dezvoltarea societăţii româneşti. Repetarea acestei chestiuni după câteva luni de încarcerare devine supărătoare", a mai spus Ion Iliescu. Nu crede că există o legătură între factorii politici și justiție Potrivit fostului președinte, Adrian Năstase este cel mai eficient premier. Întrebat dacă el crede că Adrian Năstase este condamnat politic, Ion Iliescu a răspuns: "Nu este, cred, o legătură, o conexiune directă între factorii politici şi justiţie, dar este schimbarea de judecată din partea oamenilor. Nu vreau să dau nici un fel de aprecieri de valoare din acest punct de vedere". De asemenea, întrebat ce spune despre  declaraţiile premierului Victor Ponta, care vorbea de un dosar politic, Ion Iliescu a răspuns: "Este aprecierea domnului Ponta şi are probabil argumentele lui. Altminteri, sigur, apare pentru orice privitor din afară agasantă această chestiune, modul în care a fost tratat şi executat ca să spunem aşa domnul Năstase". Ulterior, întrebat de Ziare.com dacă e de părere că  Traian Băsescu are legătură cu această condamnare.,  Ion Iliescu a răspuns: "Nu cred". CITIȚI ȘI:

  • DOSARUL ”ZAMBACCIAN”. Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare: "Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă!" Fostul premier a fost încarcerat la Rahova
  • Marian Vanghelie, despre condamnarea lui Adrian Năstase: "E dezastruos! A adus și el niște servicii acestei țări (...) Creăm un precedent periculos "
  • PRIMA reacție a lui Adrian Năstase după arestare. Ce a SCRIS fostul premier pe blogul personal