Editura Evenimentul si Capital

Iohannis şi Cioloş, acasă la Brâncuşi

16-10/ciolos_8-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 254 Vizualizari

Preşedintele României Klaus Werner Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au participat la manifestările ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial şi a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

   În jurul orei prânzului, premierul şi preşedintele au sosit în Parcul Coloanei Infinitului din Târgu Jiu, fiind întâmpinaţi atât de autorităţile locale şi judeţene şi foarte mulţi gorjeni şi nu numai, iar alături de aceştia şi ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, ministrul Apărării, actorul Ion Caramitru, parlamentari şi alţi oficiali din judeţele învecinate. Evocări despre eveniment au susţinut între alţii primarul municipiului Târgu Jiu Florin Cârciumaru, actorii Ion Caramitru şi Ilie Gheorghe, iar preşedintele şi premierul, în discursurile lor, au omaginat memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial şi au adus mulţumiri lui Brâncuşi pentru valoroasa moştenire pe care a lăsat-o românilor, în general şi gorjenilor în special.

Promisiunea fermă a premierului Cioloş de a sprijini municipalitatea în demersul de a moderniza Calea Eroilor care să înceapă de la Masa Tăcerii, să continuie cu Poarta Sărutului şi să se încheie la Coloana Infinitului, a fost primită cu multe aplauze de către cei prezenţi.

   După ceremonialul de la Coloana Infinitului, premierul Cioloş a plecat la el în Ardeal, iar preşedintele Iohannis a mers să viziteze Mânăstirea Tismana şi Muzeul Tezaurului Băncii Naţionale a României, apoi a vizitat Casa Memorială „Constantin Brâncuşi” de la Hobiţa.

   În jurul orei 17.00, la finalul primei sale vizite în judeţul Gorj, preşedintele a participat în Sala de Onoare a Prefecturii la o dezbatere pe tema „România puternică: viziune politică şi servicii publice în slujba cetăţeanului”.

   De precizat că în momentul sosirii în Parcul Coloanei Infinitului, premierul Dacian Cioloş a fost întâmpinat de o delegaţie de salariaţi de la Complexul Energetic Oltenia care i-a înmânat un memoriu de prezentare a situaţiei greve în care se află mineritul gorjean, aceştia purtând tricouri cu inscripţia: „CEO cursa vieţii în Oltenia”. După ce i-a ascultat câteva minute, premierul Dacian Cioloş le-a promis sprijin, spunându-le că energetica românească are nevoie de cărbunele din Gorj.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate