Editura Evenimentul si Capital

Cu complicitatea lui Klaus Iohannis, Codruța Kovesi stă cu curul (scuzați, dar asta-i expresia folosită chiar de ea!) pe obrazul DNA | România lui Cristoiu

Autor: | | 15 Comentarii | 6948 Vizualizari

CSM a acceptat marți, 4 iulie 2017, cererea de revocare din funcție a procurorului DNA Doru Țuluș și a procuroarei Mihaela Moraru Iorga, cerere trimisă de DNA pe 29 iunie 2017.

Era de așteptat să se întîmple așa. În conflictul care-i opune pe cei doi Codruței Kovesi, aceasta din urmă a beneficiat de sprijinul lui Klaus Iohannis și al Procurorului General Augustin Lazăr, tovarăș de șpriț cu tatăl Lulutzei.

Era de așteptat această decizie și pentru că în favoarea ei s-a antepronunțat chiar șefa CSM. Deși Scandalul e departe de a se fi încheiat – cei doi au început deja să facă dezvăluiri despre abuzurile comise de Codruța Kovesi, dezvăluiri care într-altă țară decît România, Abisinia Europei, cum îi spunea Mareșalul Ion Antonescu, ar duce nu numai la demitere, dar și la anchetă penală - voi încerca să trag principalele concluzii din premiera postdecembristă reprezentată de cererea de revocare a celor doi de însăși Șefa DNA.

Cererea de revocare înseamnă în limbaj pămîntesc cererea de dare afară. Cei doi sînt procurori cu state vechi în DNA. Și unul și celălalt au fost șefi de serviciu, postură din care au semnat și avizat multe dosare spectaculoase. Cererea nu e făcută de Penalii invocați de TeFeLiști ca dușmani ai DNA, nici de Presa Penalilor, care, potrivit Noii Securități, urmărește să compromită lupta anticorupție, încercînd să terfelească imaginea luptătorilor puri, neînfricații eroi, demni de a fi cîntați de un Homer al Facebookului care sînt procurorii DNA.

Cererea de dare afară a celor doi e făcută de chiar șefa DNA, Codruța Kovesi. DNA e o instituție a statului de drept zisă și publică, deoarece e alimentată de la Buget, se supune controlului opiniei publice și e zi și noapte în interesul publicului.

DNA nu e moșia Codruței Kovesi. Nu i-a lăsat-o tăticul drept moștenire.

DNA e o instituție publică în fruntea căreia a ajuns, printr-un concurs de împrejurări nenorocit pentru țară, o persoană numită Codruța Kovesi. DNA e o instituție a cărei șefă se supune legilor țării. Aceste legi spun în esența lor că șeful unei instituții, fie această instituție DNA, nu-i poate trata pe cei din subordine asemenea unui vătaf din secolul al XIX-lea slugile conașului întîrziat la Paris.

Prin urmare, legile țării cer ca solicitarea de revocare a doi funcționari publici - procurori la DNA - să fie întemeiată și, mai ales, solid argumentată în fața opiniei publice.

Pe site-ul DNA nu există nici un Document despre acest gest de o importanță deosebită făcut de Codruța Kovesi: Cererea de dare afară din DNA a doi procurori și nu a doi procurori oarecare, ci a doi procurori care se confundă pînă la un punct cu DNA, oricum mult mai vechi în DNA decît Codruța Kovesi.

La solicitările Presei, șefa DNA a catadicsit să explice decizia. În cazul lui Doru Țuluș s-a cerut darea lui afară „pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, avînd în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile.”

În cazul Mihaelei Moraru Iorga „pentru faptul că n-a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al Secției din care făcea parte”.

Marți, 4 iulie 2017, luată la întrebări de presă asupra motivelor pentru care îi dă afară pe cei doi, Suita în copac a mărturisit aceeași aroganță tipică unei persoane cu o înaltă protecție, o persoană convinsă că ea nu trebuie să dea socoteală nimănui, nici măcar lui Dumnezeu, pentru că de fapt ea e Dumnezeu, un Dumnezeu cu fustă, chiar dacă are barbă: „Motivele revocării le-am detaliat într-un referat scris pentru fiecare procuror, pe care l-am înaintat CSM, şi toate aceste lămuriri sunt date în referatul scris pe care l-am făcut şi pe care nu pot să vi-l comunic, pentru că sunt anumite dosare în curs. Vă asigur că, din momentul în care am aflat că un angajat al DNA nu şi-a îndeplinit atribuţiile în mod corespunzător, a încălcat legea sau regulamentul, imediat am dispus măsurile care se impun. La fel şi în acest caz.”

Despre procurorii DNA, în frunte cu Codruța Kovesi, am o părere proastă. Am scris despre ei numeroase articole în care i-am făcut cu ou și cu oțet. Asta nu mă oprește să strig dînd cu ochii de motivele de revocare: Aoleo!

Și ca s-o citez pe intelectuala Codruța Kovesi din ședințele cu procurorii: Aoleu! Mîncați-aș! Carevasăzică doi dintre procurorii legendari ai DNA sînt acuzați de comiterea unor abuzuri în exercițiul muncii lor.

Cine-i acuză de asta?

Presa Penalilor? Corupții? Cei care vor să compromită DNA? Jurnaliștii pîrîți la CNA că aduc atingere luptei împotriva corupției?

Nici vorbă.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: iohannis, kovesi, dnaStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate